Το χρονικο ενος προαναγγελθεντος βιασμου

Κατά την προσαγωγή του 23χρονου Ιμπραήμ Σεζάι, για το βιασμό 11χρονης, στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής συγγενείς μιας άλλης ανήλικης που γλίτωσε πριν 15 μέρες τον βιασμό απ’ τον ίδιο, όπως μεταφέρουν, επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο. Οι δύο αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση ν’ αντιμετωπίσουν την οργή των συγγενών, με αποτέλεσμα ο Σεζάι να μεταφερθεί με εγκεφαλική διάσειση στο Νοσοκομείο.

«Υπαστυνόμε, γιατί μας στείλατε μόνους εδώ πέρα;» ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ένας απ’ τους δύο αστυνομικούς, στο τηλέφωνο, μετά την προσαγωγή σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα του Ιμπραήμ Σεζάι του Νιαζή, ετών 23, που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης από τις Σάπες.

Απ’ το πρωί περίμεναν στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής συγγενείς του θύματος αλλά και ενός κοριτσιού, παρολίγον θύματος βιασμού. Με την άφιξη του Σεζάι, η γιαγιά της παρολίγον βιασθείσης όρμησε πάνω του μ’ ένα ξύλο και άρχισε να τον χτυπάει. Γρήγορα βρήκε συμπαράσταση απ’ τους υπόλοιπους, ενώ οι δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον συλληφθέντα έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα, γιατί ήταν ακάλυπτοι και δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να ανέβουν τα σκαλιά και να διασχίσουν το διάδρομο. Εκεί έγινε και η δεύτερη επίθεση από τους συγγενείς των ανήλικων κοριτσιών. Όταν μεταφέρθηκε σε χώρο «ασφαλή» ο Σεζάι λιποθύμησε και απ’ τους αστυνομικούς ακούστηκε ότι πρόκειται για εγκεφαλική διάσειση. Σύντομα άρχισαν να καταφθάνουν αυτοκίνητα της αστυνομίας, όπως κι ένα ασθενοφόρο. Η μεταφορά του έγινε τελικά στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν εκ νέου στον Εισαγγελέα.

Συνελήφθη πριν 15 μέρες για βιασμό και αφέθηκε ελεύθερος

Στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου ο πατέρας της 11χρονης που υπέστη βιασμό και η γιαγιά ενός άλλου ατυχούς κοριτσιού καταγγέλλουν απ’ το πρωί τον δράστη. Η γιαγιά δίνει έμφαση στην αδιαφορία της αστυνομίας.

Πριν από 15 μέρες στο ανάχωμα του Ηφαίστου καταγγέλλεται ότι ο Ιμπραήμ Σεζάι πήρε μια ανήλικη απ’ το ανάχωμα με το αυτοκίνητο για να του δείξει που είναι ο Χασάν. Ισχυρισμοί της θείας φέρουν το παιδί να έχει ξυλοκοπηθεί απ’ τον Σεζάι σε μια προσπάθεια να το βιάσει, ενώ το παιδί ζητάει να σταματήσει. Ο πατέρας του κοριτσιού που βιάστηκε περιγράφει την κατάσταση της κόρης του, η οποία είναι άσχημα σωματικά και ψυχολογικά μετά το γεγονός. Η γιαγιά της μικρής που γλίτωσε στο παρά πέντε καταγγέλλει ότι η εγγονή σώθηκε από κάποιον, μετέβησαν όλοι στην Αστυνομία αλλά δεν τους άφησαν –από την Αστυνομία- να κάνουν καταγγελία. Ο Σεζάι συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος και σε διάστημα λίγων ημερών επανήρθε στην επικαιρότητα με κατηγορίες για έναν βιασμό που έγινε.

Ο 11χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά απ’ την Αστυνομία ως συνεργάτης του Σεζάι ήταν φίλος της μικρής κι έπαιζαν μαζί κι όχι συνεργάτης του, όπως διευκρινίζουν.

Ο δικηγόρος των κοριτσιών, κ. Καμαράκης εξηγεί ότι ο κατηγορούμενος βαρύνεται για 4 κακουργηματικές πράξεις -βιασμός, αποπλάνηση παίδων, έκθεση και αρπαγή ανηλίκου- και για 3 πλημμεληματικές -επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλές σωματικές βλάβες και απειλή.

Ο κ. Χαράλαμπος Δαμιανίδης είναι ο συνήγορος του Σεζάι και προχώρησε σε δηλώσεις, μετά τη μεταφορά του κατηγορουμένου στο νοσοκομείο. «Η κατηγορία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης. Θ’ ακολουθήσει η απολογία του κατηγορουμένου. Έχουν ληφθεί οι καταθέσεις δύο βασικών μαρτύρων, της μικρής κι ενός ανηλίκου 11 ετών, των οποίων το περιεχόμενο είναι αξιολογήσιμο.

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είναι ο δράστης αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων. Η ολοκλήρωση της ανάκρισης θα δώσει δυνατότητες ν’ αξιολογηθεί το υλικό που έχει συλλέξει για να μπορούμε να πούμε δύο κουβέντες ως υπεράσπιση για το πώς βλέπουμε την πορεία της υπόθεσης. Η γραμμή μας είναι η άρνηση του πελάτη μας.

Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το βαθμό της συμμετοχής του κατηγορουμένου στις πράξεις που του αποδίδονται. Η σοβαρότητα και η δικονομία απαιτούν να είμαστε επιφυλακτικοί»
. Ο κ. Δαμιανίδης συμπληρώνει ότι «κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι ν’ αποφανθεί το δικαστήριο». Σχολιάζοντας τη σημερινή αντίδραση των συγγενών των δύο κοριτσιών εκτιμά: «Είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας, εθίμων, παραδόσεων το πώς αντιδρά ο κάθε άνθρωπος στην κατάσταση αυτή. Βεβαίως, μια έντονη αντίδραση είναι δικαιολογημένη. Ο καθένας μπορεί να συνειδητοποιήσει όταν ένα παιδάκι έχει υποστεί αυτές τις κακώσεις ότι υπάρχει μια δικαιολογία για να είναι έκρυθμη η κατάσταση».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.