Το «Χοντρο Μπιζελι» ταξιδεψε τα μικρα παιδια σε φανταστικους κοσμους

Η αγάπη για τα παιδιά ώθησε τα κορίτσια στην ίδρυση της κουκλοθεατρικής ομάδας

Το πρωινό του Σαββάτου, παρά το ψύχος που επικρατούσε στην πόλη, η νεοσύστατη κουκλοθεατρική ομάδα «Το Χοντρό Μπιζέλι» φρόντισε να ζεστάνει τις καρδιές των μικρών παιδιών και να τα ψυχαγωγήσει με όμορφο και παραδοσιακό τρόπο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δράσης «Ο Αη-Βασίλης άργησε μία μέρα».
 
Το κουκλοθέατρο μάγεψε τα μικρά παιδιά ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα αυτοσχέδιο πάρτυ με τα παιδιά να απολαμβάνουν τις στιγμές καθώς πέρασαν ένα όμορφο ξεχωριστό πρωινό, συνδυάζοντας παράλληλα και ένα πολύτιμο μάθημα για την αξία του εθελοντισμού στη ζωή. Άλλωστε είναι σημαντικό να περνάμε στα παιδιά τα σημαντικά μηνύματα με στόχο να φτιάξουμε ένα καλύτερο «αύριο» για τη νέα γενιά. 

Κουκλοθεατρική ομάδα «Το Χοντρό Μπιζέλι» «Στόχος μας να φέρουμε το κουκλοθέατρο στην πόλη» 

Με το πέρας της παράστασης συνομιλήσαμε με τα κορίτσια που απαρτίζουν το γκρουπ «Το Χοντρό Μπιζέλι» τα οποία ήταν ενθουσιασμένα από την αποδοχή των παιδιών. «Η χαρά μας είναι μεγάλη καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν αναπάντεχη εξαιτίας της κακοκαιρίας» είπαν τα κορίτσια και συμπλήρωσαν πως «ο κόσμος μας αγκάλιασε με το θερμό του χειροκρότημα και υπήρχε μια γλυκιά  αλληλεπίδραση της κούκλας με το κοινό».
 
Μιλώντας για τους στόχους που έχουν θέσει σαν ομάδα τόνισαν πως «φιλοδοξία μας ήταν να ενεργοποιήσουμε  την φαντασία και τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων αλλά και να σκορπίσουμε το γέλιο που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όπως και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μέσα από το κουκλοθέατρο σχετικά με κάποιο κοινωνικό ζήτημα». Παράλληλα όμως θέλησαν να ευχαριστήσουν τη δράση «Ο Άη-Βασίλης άργησε μια μέρα» που έδωσε την ευκαιρία μέσα από τον εθελοντισμό να τις γνωρίσει ο κόσμος,  καθώς και τη «Λέσχη Κομοτηναιων» που παραχώρησε το χώρο της.
 
Τα κορίτσια, άλλωστε, αγαπούν αυτό που κάνουν και κυρίως τα παιδιά, στα οποία απευθύνονται και ονειρεύονται να επαναφέρουν τη μαγεία του κουκλοθέατρου στην πόλη της Κομοτηνής. «Στόχος μας είναι να φέρουμε το κουκλοθέατρο στη πόλη της Κομοτηνής να μας γνωρίσει ο κόσμος με γνώμονα πάντα την κινητοποίηση της φαντασίας των παιδιών, θίγοντας παράλληλα κοινωνικά ζητήματα μέσω της αλληλεπίδρασης» τόνισαν χαρακτηριστικά. 

«Πηγή έμπνευσης του ονόματος μας η αίθουσα διεξαγωγής των μαθημάτων βοηθού βρεφονηπιοκόμων και των πράξεων μας η Ευγενία Παπουτσή» 

Και για όσους αναρωτιούνται πως προέκυψε η ονομασία της ομάδας τα κορίτσια εξήγησαν πως «πηγή έμπνευσης ήταν το όνομα της αίθουσας “Αρακάς”, στην οποία διεξάγονταν τα μαθήματα του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων» και συμπλήρωσαν πως για αυτές πηγή έμπνευσης αποτελεί  η Ευγενία Παπουτσή,  η «καλύτερη κυρία που έχουμε γνωρίσει».
 
Κλείνοντας, τα κορίτσια που απαρτίζουν το «Χοντρό Μπιζέλι» επισήμαναν πως είναι μία ερασιτεχνική προσπάθεια και πως ότι κάνουν είναι με γνώμονα την αγάπη τους για τα παιδιά και αυτό αποτέλεσε ώθηση στη δημιουργία της ομάδας.

Το «Χοντρό Μπιζέλι»  

Η ομάδα κουκλοθέατρου το «Χοντρό Μπιζέλι» αποτελείται από τις:
 
Πορτοκαλίδου Αθανασία
Φαϊζέ Ακήφογλου
Μανίτσα Σοφία
Αναστασία Τζαμπαζίδου
Μαρία Χριστίνα Καραγιαννίδου
Βικτωρία Παναγιώτα Καβνούδια
Βαλσάμω Τουφεξή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.