To “Baiser” της Ξανθης ενα απο τα ομορφοτερα μπαρ της Ευρωπης

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη

Το μαγαζί Baiser στην Ξάνθη, εκπλήσσοντας τους πάντες με την ιδιαίτερη αισθητική του, την οποία και επιμελήθηκε ο Κομοτηναίος αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης είναι υποψήφιο για το ομορφότερο μπαρ στην Ευρώπη.
 
Το “Baiser” συμμετέχει στο διαγωνισμό “Restaurant and Bar Design Award” στην κατηγορία “Europe Bar” και μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες 10 θέσεις. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2017.
 
Το Baiser άνοιξε το 1991, αλλά ανακαινίστηκε το 2016 από το στούντιο του Μηνά Κοσμίδη, “Minas Kosmidis – Architecture in Concept”, η ομάδα του οποίου αποφάσισε να δώσει μία νότα «πολυτέλειας» στο μαγαζί.
 

Με την έμφαση να δίνεται στην μπάρα με τα ποτά, ο χώρος άλλαξε θυμίζοντας περισσότερο μπαρ, παρά καφετέρια ή εστιατόριο. Τα μεγάλα, ψηλά τραπέζια από μάρμαρο, τα βελούδινα ροζ καθίσματα, το παιχνίδι με τους καθρέφτες στον χώρο, τα κομψά και βολικά σκαμπό, καθώς και οι πολυθρόνες που κάνουν μία ευχάριστη αντίθεση με τις ταπετσαρίες… σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο μπαρ της δεκαετίας του '40 στην Αμερική.
 
Μια επίσκεψη στο Baiser, για όσους ενδεχομένως δεν το έχουν επισκεφτεί, μπορεί να σας πείσει. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.