«Το “αναπτυξιακο” νομοσχεδιο της Κυβερνησης να μην περασει!»

Με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή - Συμβολική παρέμβαση έξω από το Εργατικό Κέντρο

Στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ με αφορμή την Πανελλαδική 24η Απεργία που κηρύχθηκε για χθες Τρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο σκούπα που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ.
 
Όπως ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, πριν την έναρξη της πορείας, ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, «η σημερινή απεργία είναι μια μάχη κρίσιμη, είναι μια μάχη απέναντι στο κεφάλαιο στην νέα κυβέρνηση και στους δικούς τους ανθρώπους στο συνδικαλιστικό κίνημα», ενώ στη συνέχεια τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο καθώς «μέσα σε ένα νομοσχέδιο για τις επενδύσεις, η κυβέρνηση φέρνει τόσα πολλά μέτρα για τα εργασιακά και κάνει ξεκάθαρο ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε καμία περίπτωση δε συμβαδίζουν με τα εργατικά δικαιώματα».
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε επίθεση και στην ΝΔ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι η νέα κυβέρνηση ήρθε με φόρα να υλοποιήσει ό,τι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε ως παράδειγμα τις αναγγελίες  του ΣΕΒ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε πάνω από το 60% των απαιτήσεών του και τώρα περιμένει από τη ΝΔ να υλοποιήσει τα υπόλοιπα.
 

Στο τέλος της ομιλίας του στην Πλατεία Ειρήνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής σημείωσε ότι «αρκετά από τα μέτρα που φέρνει η ΝΔ είναι προϊόντα της επιτροπής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γνωμοδοτήσει για τα εργασιακά θέματα και την υποτιθέμενη ανάπτυξη, η κοινή τους στρατηγική, η πολιτική της ΕΕ που περηφανεύονται ότι αντιγράφουν τις βέλτιστες πρακτικές της».
 
Στην συνέχεια οι απεργοί προχώρησαν σε πορεία προς το Εργατικό Κέντρο, όπου και έγινε συμβολική παρέμβαση. Κρεμάστηκε πανό διαμαρτυρίας και πετάχτηκαν τρικάκια ενάντια στην στάση του ΔΣ να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο της απεργίας μετά από την παρέμβαση της  διοίκησης της ΓΣΕΕ. Εκεί ο κ. Ευαγγελόπουλος ανέλαβε να στείλει νέο μήνυμα αναφέροντας ότι το ΠΑΜΕ θα επέμβει κατά του πολυνομοσχεδίου ενώ καταφερόμενος κατά της διοίκησης της ΓΣΕΕ τόνισε πως «ψήφισαν για τους εργολάβους χωρίς καμία αντίδραση καθώς τους υπηρετούν, βάζοντας πλάτη υπέρ της ανάπτυξης, νομοθετώντας αντεργατικά μέτρα».
 
Τέλος κάλεσε όλους τους εργαζομένους να εκλέξουν στα σωματεία τους αντιπροσώπους, οι οποίοι είναι υπέρ των ίδιων και όχι του κεφαλαίου, ώστε να παραμείνουν τα συνδικάτα ζωντανά και ταξικά μέσω αγώνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.