Το AIDS δεν ειναι κατι που εμεινε στη δεκαετια του ’80

Παραμένει το στίγμα, παρά την πρόοδο που έχει γίνει - Ενημέρωση από τις εθελοντικές ομάδες του Europe Direct Κομοτηνής

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το AIDS, πραγματοποίησαν για ενδέκατη συνεχόμενη φορά εθελοντικές ομάδες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής στις 1 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
 
Έτσι οι εθελοντικές ομάδες «Ευαισθητοποίησης για τα Κοινωνικά Θέματα» και «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων του Παιδιού» και οι ασκούμενοι φοιτητές του Κέντρου από την κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας, βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
 

Στο πλαίσιο της δράσης έγινε ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για το AIDS και προφυλακτικών (από το ΚΕΕΛΠΝΟ), διανομή ενημερωτικού υλικού για το σύλλογο οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», προσφορά της συμβολικής κορδέλας κατά του AIDS μαζί με στυλό και διανομή ερωτηματολογίου από τους εθελοντές, αλλά και το δρώμενο «Δωρεάν Αγκαλιές», με εθελοντές να δίνουν δωρεάν αγκαλιές θέλοντας να δείξουν πως τα οροθετικά άτομα δεν πρέπει να απομονώνονται και να περιθωριοποιούνται.
 
Η μέρα κατά του AIDS, είναι πολύ σημαντική ημέρα, ιδιαίτερα για τους νέους, τόνισε η κ. Καίτη Πανταζή, συντονίστρια της ομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Κοινωνικά Θέματα, που σημείωσε πως οφείλουν να γνωρίζουν για αυτό, γιατί τους αφορά άμεσα και έχει ιδιαίτερη σημασία.
 
Για αυτό και οι εθελοντές βρέθηκαν στο χώρο, για να ενημερώσουν τον κόσμο, ενώ έκαναν και μια σφυγμομέτρηση για το τι γνωρίζει ο κόσμος για τον ιό και τους τρόπους μετάδοσής του.
 

Έχουν διαπιστώσει άλλωστε πως, ακόμα και ανάμεσα στους εθελοντές, κάποιοι έχουν ακούσει κάποια πράγματα για το AIDS όχι όμως με λεπτομέρειες και συγκεκριμένα πώς μεταδίδεται και πώς μπορούν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους άλλους.
 
Από την πλευρά της η κ. Ανδριανή Ρούβαλη, συντονίστρια της ομάδας  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε πως δυστυχώς το στίγμα που ακολουθεί τους φορείς του AIDS υπάρχει ακόμη, υπενθυμίζοντας πως οι άνθρωποι που είναι φορείς μπορεί να είναι συνάδερφοί μας, γείτονές και συμφοιτητές μας, αλλά συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.
 
Παράλληλα όμως θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους νέους για να προστατεύουν τον εαυτό τους, και να ενημερώνονται, γιατί το AIDS δεν είναι κάτι που έμεινε στη δεκαετία του ’80, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.