Το 2ο Thraki Agility Championship «ερχεται» το διημερο 11 και 12 Νοεμβριου

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός, επιστρέφει για περισσότερους από 60 ιδιοκτήτες και τους τετράποδους φίλους τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση του Thraki Agility Championship  είναι γεγονός. Μετά την επιτυχία που σημείωσε η περσινή πρώτη διοργάνωση, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής – Κ.Ο.Σ.Ε.Κ. σε συνεργασία με  το εκπαιδευτήριο σκύλων Doggy Park Sports Center και την ομάδα του Agility Dog Sport Komotini επιστρέφει, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, προσβλέποντας ακόμα  ένα διήμερο αφιερωμένο στον αγαπημένο φίλο του ανθρώπου.
 
Η Κομοτηνή πέρυσι πρωτοτύπησε, αναλαμβάνοντας την διοργάνωση του Thraki Agility Championship για πρώτη φορά, την ώρα που αντίστοιχες διοργανώσεις, φιλοξενούνται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Και η επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, δημιούργησε απλώς περισσότερη όρεξη, μεράκι αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες για την φετινή δεύτερη.
 
«Μπροστάρησες» στη φετινή διοργάνωση η προπονήτρια Agility κ. Ελένη Άτσαλου και η Άντζυ Μαθιού οι οποίες βρέθηκαν στο «Ράδιο Παρατηρητής 94 fm» και στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» δίνοντας μία πρώτη εικόνα των όσων θα παρακολουθήσουμε το προσεχές Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις Oxygen Club στην Κομοτηνή.
 

Οι φετινές συμμετοχές αγγίζουν και πάλι τα περσινά επίπεδα, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» αθλητές του Agility τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία, ενώ και η πόλη της Κομοτηνής, θα εκπροσωπηθεί με περίπου 10 συμμετοχές.
 
Όπως και πέρυσι οι αγώνες αυτοί αποτελούν προκριματικό για το Παγκόσμιο αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γύρο, ενώ προσμετρά και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Agility, με τους συμμετέχοντας να διεκδικούν και την συμμετοχή τους στην Εθνική Ελλάδος.
 
Εξ’ αυτού του λόγου η επίσημη καλεσμένη θα είναι και φέτος από την Γερμανία και πρόκειται για την Stefanie Semkat η οποία αναλαμβάνει και ρόλο κριτή. 

Ένα άθλημα που βασίζεται στο παιχνίδι 

Τι είναι όμως αυτό που καθιστά το Agility ένα ενδιαφέρον άθλημα; Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Έλενα Άτσαλου, το Agility είναι ένα σπορ που δένει το αφεντικό με το σκυλί και δημιουργεί μια όμορφη  σχέση ανάμεσά τους. Επομένως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο club συμμετέχουν και παιδιά. «Το Agility, θα έλεγε κανείς, αποτελεί περισσότερο ένα είδος παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του οποίου ο σκύλος, παράλληλα με τη διασκέδαση, μαθαίνει την υπακοή, παρά ένα είδος ασκήσεων υποταγής» ξεκαθάρισε η ίδια για να υπογραμμίσει πως  «το παιχνίδι αυτό στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης , όπως το Thraki Agility Championship, αποκτά βέβαια διαστάσεις διαγωνισμού, κάτι που τα ίδια τα σκυλιά ωστόσο δεν  αντιλαμβάνονται, αφού τους δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για ένα καθημερινό παιχνίδι με το αφεντικό τους. Έτσι οι μικροί μας φίλοι παίζουν, διασκεδάζουν και αναμένουν την πολυπόθητη λιχουδιά από το αφεντικό τους». 

Στον αγωνιστικό χώρο… 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι  οι δοκιμασίες τις οποίες θα κληθούν να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες τετράποδοι διαγωνιζόμενοι. Πιο συγκεκριμένα το αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης περιλαμβάνει δοκιμασίες που  χωρίζονται σε  τέσσερις κατηγορίες  (Α0,Α1,Α2,Α3). Κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται δύο αγώνες για κάθε κατηγορία, συν το jump. Το jump είναι μια επί πλέον διαδρομή που μπορούν να τρέξουν όλα τα σκυλάκια.  Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο αναπτύσσονται οι σκύλοι, ηλικιακά και εκπαιδευτικά, τόσο ανεβαίνουν κατηγορία. Υπάρχει μία πίστα στην οποία ο σκύλος πρέπει να περνάει κάποια εμπόδια, να περνάει από κάποιο τούνελ, ενώ καλείται να περάσει και από μια διαδικασία που θυμίζει τραμπάλα.  
 

Πέραν των διαγωνιζομένων, το Thraki Agility Championship είναι ανοιχτό και για το κοινό της Κομοτηνής, και όχι μόνο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν από κοντά το agility, να χαρούν, να παίξουν και να χειροκροτήσουν, με μικρούς τετράποδους «συμπολίτες μας» αλλά και φιλοξενούμενους από το εξωτερικό.

Τους νικητές της διαγωνιστικής διαδικασίας  αναμένουν πλούσια δώρα,  μεταξύ των οποίων μετάλλια και κύπελλα, αλλά και  λιχουδιές για τους τετράποδους της παρέας. 

Άντζυ Μαθιού «Η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ τόσο για εμένα όσο και για τον σκύλο μου» 

Η κ. Μαθιού είναι μαθητευόμενη μαθήτρια του Doggy Park Sport Center ενώ αναμένεται να διαγωνιστεί στην διοργάνωση με τα δύο της σκυλιά. Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς ξεκίνησε το Agility, τόνισε ότι «το πρώτο μάθημα ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ στη ζωή μου, τόσο για μένα όσο και για το σκύλο μου». «Η εκτόνωση, η ενέργεια που παίρνεις από το σκύλο και γενικότερα το δέσιμο που αποκτάς, δεν μετριέται. Ο ίδιος ο σκύλος σου, η κοινή σας ενασχόληση με κάτι και το γεγονός ότι βλέπεις να ασχολείται με κάτι που ενδιαφέρεται και περνάει καλά, σε ξεκουράζει» συνέχισε για να επισημάνει πως η ίδια αφιερώνει 5 με 10 ώρες την εβδομάδα, για τα δύο σκυλιά που έχει. Άλλωστε όπως επισήμανε η ίδια το μόνο το οποίο χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το Agility είναι η διάθεση και η όρεξή του να ασχοληθεί με τον σκύλο του.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων

• Σαββάτο 11/11
A0 x 2
A1 x 2
A2 open x 2
Jumping open x1

• Κυριακή 12/6
A0 x 2
A1 x 2
A2 open x 2
Jumping open x1

*A0 — ανεπίσημη κατηγορία αρχαρίων, για σκύλους χωρίς βιβλιάριο εργασίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.