Το 2ο Ελληνοτουρκικο Φορουμ ξεκινα τις εργασιες του την Παρασκευη στην Κομοτηνη

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικών Επιμελητηρίων (ΤΟΒΒ), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο της Αδριανούπολης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) διοργανώνουν το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα την «Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία μεταξύ Ελλάδας & Τουρκίας», το οποίο θα λάβει χώρα στις 14-15 Ιανουαρίου 2011, στο Arcadia Hotel, στην Κομοτηνή.

«Το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ είναι στρατηγικά τοποθετημένο ώστε να δώσει απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις σχετικά με τις βιομηχανίες Τουρισμού, Εστίασης, Επιπλοποιίας, Δομικών Υλικών, Μεταφορών και Υπηρεσιών εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας την οποία αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην περιοχή. Μετά την επιτυχία του 1ου Επιχειρηματικού Φόρουμ σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προώθηση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας των εταιρειών που θα συμμετάσχουν από τις δύο γειτονικές χώρες. Παρουσιάσεις, συζητήσεις και κυρίως Β2Β συναντήσεις θα προωθήσουν το εμπόριο και την ανάπτυξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το Φόρουμ αυτό είναι σημαντικό για όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με Τούρκους και Έλληνες ομολόγους τους αντίστοιχα. Έγκαιρη συμμετοχή θα μεγιστοποιήσει την έκθεση και τις επιχειρηματικές συναντήσεις που επιδιώκονται από εταιρείες των γειτονικών χωρών» αναφέρει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κασιμάτης.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής στις 9 με την εγγραφή των συνέδρων. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των προέδρων των Επιμελητηρίων και στις 11 θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις επιχειρηματιών. Οι εργασίες το πρωινό της Παρασκευής θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι και στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου με τους χαιρετισμούς υπουργών και παρουσιάσεις από επιχειρηματίες κατά τομείς δραστηριοτήτων. Στις 18.00 θα λήξουν οι εργασίες του συνεδρίου.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις επιχειρηματιών από τις 09.00 – 11.00 και από τις 11.00 – 13.30 περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής (Μαρώνεια-Αρχαίο Θέατρο–Φανάρι κλπ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.