Το 2015 ηταν χρονια σοκ για τις επιχειρησεις αλλα και χρονια ανακαταταξεων στον τομεα της ιατρικης αισθητικης

Στον τομέα, όπου δραστηριοποιούμαστε, στην ιατρική αισθητική και δίαιτα, η διεύρυνση των αναγκών των καταναλωτών και η σημασία που αποδίδεται στα αποτελέσματα των υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν προσδιοριστικούς παράγοντες της αύξησης της ζήτησης για νέες σύγχρονες θεραπείες και προϊόντα. Ο κλάδος της ιατρικής αισθητικής ήταν ανέκαθεν ένας ιδιαίτερος τομέας άσκησης επιχειρηματικότητας, με μεγάλες αυξομειώσεις και διακυμάνσεις-πολύ νωρίτερα από την εξαετή κρίση. Το 2015 ήταν η χρονιά των capital controls, του i-bank και του POS, ήταν μια δύσκολη χρονιά, οι οικονομικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί μετασχηματισμοί των προηγούμενων ετών επιφέρανε σωρευτικά μεγάλες μεταβολές στην καταναλωτική δαπάνη. Ποιος θα ξεχάσει τις κλειστές τράπεζες με όριο ανάληψης τα 60 ευρώ και τις ουρές στα ΑΤΜ; Ήταν χρονιά σοκ για τις επιχειρήσεις, διότι ακόμη και τώρα καταγράφονται δυσχέρειες στη λειτουργία της αγοράς. 

«Σημαντική μείωση αλλά και ξεκαθάρισμα των επιχειρήσεων του κλάδου σε ποσοστό άνω του 30%»

Όσον αφορά στον δικό μας τομέα η ενασχόληση μη επαγγελματιών με την αισθητική, τα ανύπαρκτα αποτελέσματα των υπηρεσιών που υπόσχονταν οι δήθεν ειδικοί, η ιδιαιτερότητα του αντικειμένου, η οποία απαιτεί εξειδίκευση, η λανθασμένη στρατηγική, η κακή οργάνωση και διαχείριση, η αδυναμία παρακολούθησης των επιστημονικών εξελίξεων σε συνάρτηση και με την οικονομική κρίση, επιφέρανε σημαντική μείωση, αλλά και ξεκαθάρισμα των επιχειρήσεων του κλάδου σε ποσοστό άνω του 30%.
 
Όπως είναι γνωστό όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, πχ. ο όμιλος ΥΓΕΙΑ, τα μαιευτήρια ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ, ο όμιλος IΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ.λ.π ανέπτυξαν και προσφέρουν τα τελευταία χρόνια επιπλέον υπηρεσίες ιατρικής αισθητικής, θεραπείες σώματος, ενέσιμες θεραπείες, LASER αποτρίχωση και πολλές άλλες. Καταλαβαίνουμε εύκολα ότι η ιατρική αισθητική δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια, όπως αρχικά διαδόθηκε από την δεκαετία του 1990, αλλά μια σημαντική ανάγκη.
 
Στα Laserline Clinics από την έναρξή τους το 2007, έχοντας ως πρότυπο αμερικάνικες κλινικές, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες και εξατομικευμένες θεραπείες στο χώρο της ιατρικής αισθητικής και δίαιτας. Η ιατρική αισθητική είναι η εξέλιξη όλων των προηγούμενων μορφών παροχής υπηρεσιών των κέντρων αισθητικής, εργαστηρίων αισθητικής κ.λπ., γιατί παρέχει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την απλή αισθητική. 

«Το 2016 για εμάς θα είναι μια χρονιά ανταπόδοσης»

Το 2016 για εμάς θα είναι μια χρονιά ανταπόδοσης προς τους πελάτες μας της εμπιστοσύνης, της στήριξης και της αγάπης που μας δείξανε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας. Ξεκινάμε το 2016 προσφέροντας σταθερή ποιότητα υπηρεσιών με την μετεγκατάσταση μας σε ιδιόκτητο χώρο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό, στην Ηροδότου 7, στον 1ο όροφο.
 
Όλες οι εφαρμογές γίνονται υπό την επίβλεψη της δερματολόγου-αφροδισιολόγου, κ. Ζωής Κωστάκη, η οποία είναι η υπεύθυνη του κέντρου μας. Επίσης ο σύγχρονος και πρωτοποριακός ιατρικός εξοπλισμός μας, με εγκρίσεις FDA Αμερικής, αποτελεί καινοτομία στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των θεραπειών.
 
Σημαντική επένδυση για μια εταιρία αποτελεί και το προσωπικό που απασχολεί. Συγκεκριμένα διευρύναμε τις συνεργασίες μας με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, καρδιολόγων, μικροβιολόγων, ενδοκρινολόγων, ώστε να αντιμετωπίζουμε άμεσα και προς όφελος των πελατών μας κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται με απόλυτη ασφάλεια. Επίσης η προσθήκη καταρτισμένου προσωπικού, αισθητικού ΤΕΙ, διαιτολόγου, βοηθού αισθητικής και συμβούλων ενημέρωσης μας κατατάσσουν σε leader στην περιοχή της Θράκης καλύπτοντας οποιαδήποτε δερματολογική και αισθητική ανάγκη.
 
«Οι περιφέρειες και γενικά οι τοπικές οικονομίες εκμεταλλευόμενες τα πλεονεκτήματά τους, κρύβουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης»
 
Το 2016 θα καταγραφεί ως ακόμη ένα έτος κρίσης για όλη την Ευρώπη. Οι περιφέρειες και γενικά οι τοπικές οικονομίες εκμεταλλευόμενες τα πλεονεκτήματά τους, κρύβουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Η δυναμική των επιχειρηματιών σ’ αυτές θα αποτελέσει τη βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η πολυμετοχικότητα και οι συνεργασίες σε επενδύσεις όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, οι υπηρεσίες, τα αγροτικά προϊόντα είναι η μόνη λύση στην επώδυνη κρίση.
 
Τέλος, εύχομαι το 2016 να μας δώσει υγεία, κουράγιο και να είναι μια επιτυχημένη χρονιά με περισσότερες ευκαιρίες για όλο τον κόσμο.
 
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους.!

*Ο Βασίλης Καντές είναι διευθυντής του Κέντρου Laserline Clinics Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.