Το 1997 οι τελευταιες τακτικες προσληψεις στις φυλακες Κομοτηνης

Σημάδια αποσυμφόρησης το τελευταίο δίμηνο

«Έχουμε έλλειψη υπαλλήλων. Στη φυλακή μας έχουν να έρθουν υπάλληλοι από το 1997», μας δήλωσε απογοητευμένος ο κ. Ιώαννης Δελίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, απαντώντας σε ερώτηση για τα επίπεδα της υποστελέχωσης κατά την τρέχουσα περίοδο. Συναντήσαμε τον κ. Δελίδη στο περιθώριο της συνεστίασης, που είχαν τα μέλη του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων την περασμένη Παρασκευή στην ταβέρνα «Πλάτανος». Πρόκειται για μια καθιερωμένη εκδήλωση, τις πρώτες εβδομάδες κάθε νέου έτους, που δίνει την ευκαιρία στα μέλη του Συλλόγου να «αποδράσουν» από τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους, αλλά και να διασκεδάσουν αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις αντιξοότητες. 

Ανάγκη ενίσχυσης με τουλάχιστον 15 άτομα

Στην ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των φυλακών Κομοτηνής με τουλάχιστον 15 άτομα επέμεινε ο κ. Δελίδης, αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης. Αυτήν την περίοδο υπηρετούν στο κατάστημα κράτησης περίπου 30 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ήτοι οι μισοί από τον προβλεπόμενο αριθμό αναγκαίου προσωπικού. Μάλιστα, ενώ προ διετίας είχαν μετακινηθεί 5 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, για να αναλάβουν καθήκοντα σωφρονιστικών υπαλλήλων, αυτή τη στιγμή μόνο δύο συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις φυλακές. 

«Η φυλακή προορίζεται 100 άτομα και φανταστείτε ότι είχαμε φτάσει στο σημείο να είναι μέχρι και 370»


Η θετική είδηση είναι πως το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, διαφαίνεται μία τάση αποσυμφόρησης της φυλακής. «Είχαμε αυξημένο αριθμό κρατουμένων, αλλά ευτυχώς τους τελευταίους δύο μήνες, με τη βοήθεια του διευθυντή, έχει αποσυμφορηθεί λίγο», παρατήρησε. «Η φυλακή προορίζεται για 100 άτομα», συμπλήρωσε, «και φανταστείτε ότι είχαμε φτάσει στο σημείο να είναι μέχρι και 370». 

«Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και για εμάς, αλλά και για τους ίδιους τους κρατούμενους»

Παρόλα αυτά, όπως επισήμανε, παραμένει δύσκολο να βγουν οι υπηρεσίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό που δικαιούνται και ολοένα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσχέρειες στο έργο τους. «Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και για εμάς, αλλά και για τους ίδιους τους κρατούμενους», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Δελίδης, εκφράζοντας την ελπίδα «να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, που να μπορούμε κι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας πιο άνετα, αλλά και οι κρατούμενοι να είναι σε πιο καλές συνθήκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.