Τις επομενες μερες τοποθετειται το μηχανημα ανακυκλωσης του Κυνηγετικου Συλλογου Κομοτηνης

Παραπλεύρως των ΚΕΠ της Κεντρικής πλατείας

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση από το αρμόδιο συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για την τοποθέτηση του μηχανήματος ανακύκλωσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής στη νέα του θέση, παραπλεύρως του ΚΕΠ της πλατείας.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό μηχάνημα, το οποίο παρέχει τροφή και νερό για ζώα και παράλληλα ανακυκλώνει πλαστικά μπουκάλια νερού και κουτιά αναψυκτικών, είχε εγκατασταθεί κοντά στο σιντριβάνι της πλατείας τον Οκτώβριο, όμως στη συνέχεια αφαιρέθηκε, σε αναμονή της άδειας. 

Παράλληλα υπήρξαν αντιδράσεις για το χώρο, οι οποίες κατέληξαν σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, το οποίο τελικά αποφάσισε να τοποθετηθεί το μηχάνημα στην άκρη της πλατείας, παραπλεύρως των ΚΕΠ.
 
Απέμενε η έγκριση του αρμόδιου συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, οι ίδιοι είναι έτοιμοι να το τοποθετήσουν. 

Επιτυχημένη η φετινή κυνηγετική περίοδος 

Παράλληλα ο κ. Καραφύλλης προέβη και σε μια μικρή αποτίμηση της φετινής κυνηγετικής περιόδου στη Ροδόπη η οποία με το κυνήγι της μπεκάτσας, της φάσας και κάποιων άλλων ειδών ολοκληρώνεται μέσα στο Φεβρουάριο.
 
Η φετινή ήταν μια ήσυχη, αλλά αρκετά καλή χρονιά για το κυνήγι στην Ροδόπη, σημείωσε ο κ. Καραφύλλης, παρόλο που τους τελευταίους μήνες οι παγετοί δημιούργησαν προβλήματα στα θηράματα, ενώ στις μέρες του μεγάλου κρύου απαγορεύτηκε και το κυνήγι.
 
Παρόλα αυτά οι κυνηγοί και ο σύλλογος ανταποκρίθηκαν, και φρόντισαν μάλιστα να ρίξουν τροφή για πάπιες, χήνες, αγριογούρουνα, τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά της Ροδόπης, ενώ θα συνεχίσουν τις ρίψεις τροφών το επόμενο διάστημα.
 
«Ήταν γενικά μια καλή χρονιά, είχαμε αύξηση στις άδειες, και καλά κυνήγια στα περισσότερα είδη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Οι κυνηγοί κλείνουν την περίοδο με τον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου στο «Chris & Eve».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.