Της Αποκριας

Τριήμερο της αποκριάς…τριήμερο αποδράσεων… Πολλές και ποικίλες οι προτάσεις για να διασκεδάσετε όπως το απαιτεί και το πνεύμα των ημερών. Πλούσιες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε αυτό το τριήμερο…

Εφοδιαστείτε λοιπόν με καλή διάθεση και ξεκινήστε… Οι πόλεις της Θράκης σας προσφέρουν την ευκαιρία να αποδράσετε καρναβαλικά…

Δήμος Κομοτηνής

•Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 από τις 11.30π.μ έως τις 3.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς για τους μικρούς μας φίλους.

•Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακό γλέντι, παραδοσιακά εδέσματα και διαγωνισμός Χαρταετού στους οικισμούς: Μεσοχώρι, Ροδίτης, Πάνδροσος και Θρυλόριο.

Δήμος Μαρώνειας

Ο Δήμος Μαρώνειας, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Πατεράδων και το ΚΑΠΗ διοργανώνουν και φέτος «ΤΑ ΙΣΝΑΦΙΑ» την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 ώρα 1.00 μ.μ. στη Κεντρική Πλατεία Ξυλαγανής.

Δήμος Σαπών

•Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009: 8.00 μ.μ. πραγματοποιείται και φέτος ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του δήμου Σαπών στο κέντρο «Δενδράκι» υπό τους ήχους πλήρους ορχήστρας.

•Κυριακή 1 Μαρτίου 2009: 11.00 π.μ. αποκριάτικο γλέντι για τους μικρούς και μεγάλους φίλους στην πλατεία Δημαρχείου.

•Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009: 10.00 π.μ. στο λόφο Δενδράκι μικροί και μεγάλο γιορτάζουν τα πατροπαράδοτα κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, κρασί και διαγωνισμό χαρταετού. Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού θα βραβευθούν από τον δήμο Σαπών.

Δήμος Αιγείρου

Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αιγείρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Φαναρίου την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 και ώρα 12:00 στο λιμάνι Φαναρίου με παραδοσιακή μουσική, άφθονο κρασί και νηστίσιμα εδέσματα.

Δήμος Ξάνθης

•Σάββατο, 28/02 13:30: GOIN’ THROUGH AND THE FAMILY

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

20:00 Βραδινή Καρναβαλική παρέλαση. Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 19:30 από την οδό 28ης Οκτωβρίου, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Η παρέλαση θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι.

•Κυριακή, 01/03 13:30 Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μουσική επένδυση από τους Behind The Mask.

•Κυριακή, 01/03, Το κάψιμο του «Τζάρου», Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου Με το Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο του «Τζάρου» σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2009.

Δήμος Σταυρούπολης

•Καθαρά Δευτέρα «Το έθιμο της καμήλας»

•Καθαρά Δευτέρα, οικισμός Κομνηνών: «Ποντιακό γλέντι»

•Καθαρά Δευτέρα, Άνω Καρυόφυτο «Μέλι και καρύδια»,Τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Κρυοφύτου θα πραγματοποιήσουν και φέτος εκδηλώσεις στην πλατεία του οικισμού του Άνω Καρυοφύτου προσφέροντας απλόχερα στιγμές μουσικής διασκέδασης και γαστρονομικής απόλαυσης μοιράζοντας ανθόμελο και καρύδια καρυοφυτιανά, μοναδικά σε γεύση, αυθεντικά και γνήσια, αναβιώνοντας τη τοπική, παραδοσιακή άλλα και διαχρονική συνταγή ευεξίας. Ειδικά για φέτος θα προσφερθεί και το πρωτότυπο άλλα και κατάλληλο για αυτούς που νηστεύουν έδεσμα: Σοκολάτα με Ρόδι.

Δήμος Φερών

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 10:30π.μ. ( Πλατεία Δημοκρατίας ) Η Καμήλα στους δρόμους. Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φερών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

ΩΡΑ 12:00π.μ. Έναρξη μεγάλης παρέλασης. Εμφανίζονται άρματα και πεζά τμήματα.Ακολουθούν το κρέμασμα του καμηλιέρη και Λαϊκό γλέντι συνοδεία νηστίσιμων εδεσμάτων.

ΩΡΑ 15:30 (Επέκταση σχεδίου πόλεως Φερών)Πέταγμα χαρταετού.

Δήμος Σουφλίου

•Σάββατο 28 Φεβρουαρίου: 10:00 Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

18:15: Λαμπαδηδρομία στους δρόμους του Σουφλίου

•Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 15.00, τόσο οι δημότες του Σουφλίου όσο και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν στον παλμό του Καρναβαλιού παρακολουθώντας την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην κεντρική οδό της πόλης, με ποικίλα θεματολογία να σατιρίζει την πραγματικότητα.

Καθαρά Δεύτερα με τα «Κούλουμα» στη τοποθεσία «ΓΙΡΛΙΣΙΟ», τη λαγάνα, την παραδοσιακή φασολάδα, το τσίπουρο και κρασί, τα νηστίσιμα εδέσματα και πέταγμα χαρταετού θα κορυφωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.