Την θεσπιση μετρου αυξομειωση του ΕΦΚ ζητα ο Ομοσπονδια Βενζινοπωλων Ελλαδος

Τα επιδόματα δεν είναι η λύση τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΟΒΕ Μιχάλης Μεταξάς

Την αντίδραση τους στον «γραφειοκρατικό» όπως τον χαρακτηρίζουν τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης εκφράζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.
 
Μιλώντας σήμερα στον «ΠτΘ» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και αντιπρόεδρος της  κ. Μιχάλης Μεταξάς μίλησε για την πρόταση που κατέθεσε στην κυβέρνηση η Ομοσπονδία, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την θέσπιση ενός μέτρου αυξομείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ούτως ώστε αυτός να μην ακολουθεί το «ράλι» αυξήσεων των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
 
Όπως έκανε γνωστό «ζητήσαμε από την κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιεί το μέτρο των επιδομάτων για τα πάντα να φτιάξει ένα “μαξιλάρι” αυξομείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε όταν ανεβαίνει διεθνώς η τιμή να μειώνει τον φόρο κατανάλωσης και αντιστρόφως».
 
Ο κ. Μεταξάς ξεκαθάρισε πως το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πρώτης ανάγκης και απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της έλλειψής του. «Από την εμπειρία μας οι βενζινοπώλες έχουμε καταλήξει πως το ασφαλέστερο προϊόν θέρμανσης είναι το πετρέλαιο εξ ου το μέτρο της αυξομείωσης είναι απαραίτητο για να επωφεληθούν τα νοικοκυριά» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «με τα επιδόματα αυτό που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να στέλνει διαρκώς τον κόσμο στις τράπεζες και στους λογιστές, ενώ με αυτό που προτείνουμε εμείς το πετρέλαιο θα έχει πάντα σταθερή και προσιτή τιμή», συμπλήρωσε. 

«Η λαθρεμπορία στα καύσιμα έχει καταπολεμηθεί» 

Θέλοντας να απαντήσει στα σημεία που αντιδρά η κυβέρνηση, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η λαθρεμπορία στα καύσιμα έχει καταπολεμηθεί, ο αυξημένος φόρος είναι καθαρά φοροεισπρακτικό μέσο. Όπως όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, εδώ και χρόνια έχει μπει στα πρατήρια ειδικό σύστημα». Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιεί ο κόσμος,  με ανυπολόγιστες όπως επεσήμανε συνέπειες στην υγεία μας και το περιβάλλον, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι λίγες οι φορές που σπίτια κάηκαν ολοσχερώς από σόμπες και μαγκάλια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.