Την πρωτη βασιλοπιτα του ετους εκοψε η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης
H πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ήταν η πρώτη βασιλόπιτα του νέου έτους που έκοψε, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων στο Μητροπολιτική Μέγαρο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του Ιερού Κλήρου, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών ΜΜΕ αλλά και πλήθος πιστών.
Η καθιερωμένη πλέον κοπή της πίτας της Μητρόπολης έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παγουριών. Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές ν. Ροδόπης και εκ νέου υποψήφιοι κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο σοφολογιότατος μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Ζηλούδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου – Βρούζου, ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Θεόδωρος Μούχτσης, η πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κυριακή Φελεκίδου και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, γιατρός κ. Βούλα Ελευθεριάδου.
Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων «Οφείλουμε να εξαγοράσουμε αυτό το χρόνο της ζωής μας με έργα καλά και αγαθά, με ενότητα, αγάπη, συνοχή και ειρήνη μεταξύ μας»
Κατά τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τόνισε πως «εκείνο που θα ήθελα να πω στους ανθρώπους μας είναι πως μας χαρίζεται από το Θεό ακόμα μια χρονιά, και εμείς οφείλουμε να εξαγοράσουμε αυτό το χρόνο της ζωής μας με έργα καλά και αγαθά, με ενότητα, αγάπη, συνοχή και ειρήνη μεταξύ μας» ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι «ευλογημένη, πολύκαρπη και καλλίκαρπη και η χάρης του Θεού, δια των πρεσβειών του Μεγάλου αυτού Αγίου της πίστεώς μας, του Μεγάλου Βασιλείου, να είναι πλούσια στη ζωή όλων».
Ακολούθησε η τελετή κατά την οποία ο ίδιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης, την οποία και μοίρασε στη συνέχεια προσωπικά σε κάθε έναν από τους παρευρισκομένους, ενώ μεταξύ των ευχών που ο ίδιος έστειλε προς πάσα κατεύθυνση έκανε ειδική αναφορά για ακόμα μία φορά στον Κλήρο, στους Ιερείς, στους Αρχιμανδρίτες και τους Διακόνους της Μητρόπολής μας, οι οποίοι καταβάλλουν μέγιστη προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στις πνευματικές ανάγκες όλων των ενοριτών της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, αλλά και στους τοπικούς άρχοντες και φορείς για τη δική τους συμβολή στο έργο της εκκλησίας.
Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
