Την πρωτη θεση στο 2ο Διεθνες τουρνουα καλαθοσφαιρισης με αμαξιδιο κατεκτησε η Εθνικη Ελλαδας

Παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – Θράκη 2018 στην Κομοτηνή

Με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ με αμαξίδιο να κατακτά την πρώτη θέση επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα με 59-17 της Κύπρου, παίζοντας από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό πολύ συγκεντρωμένα, ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ΟΣΕΚΑ – Θράκη 2018 το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής.
 

Το τελευταίο ματς του τουρνουά έγινε υπό το βλέμμα του εμβληματικού αρχηγού του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκου Αλβέρτη ο οποίος έκανε και το τζάμπολ, ενώ έδωσε και τα μετάλλια στους αθλητές των τριών ομάδων, Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας που συμμετείχαν στο τουρνουά, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιώργο Φουντουλάκη.
 
Να σημειωθεί πως στη δεύτερη θέση ήρθε η ομάδα της Βουλγαρίας, και στην τρίτη η ομάδα της Κύπρου.
 

Κατά τις τρείς ημέρες του τουρνουά οι ομάδες έδειξαν τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, αποδεικνύοντας πως το άθλημα έχει δυνατότητες επέκτασης, φέρνοντας και τις χώρες που συμμετέχουν πιο κοντά.
 
Στο κλειστό γήπεδο του γυμναστηρίου είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος που στήριξε τους αθλητές στην προσπάθειά τους, και έδειξε πως υπάρχει κοινό, ακόμα και στα μέσα του καλοκαιριού, για το άθλημα.
 

Ο κ. Αλβέρτης σημείωσε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση, μιας και το μπάσκετ όπως και αν παίζει κανείς, είναι ένα. «Για αυτό και όπου μπορούμε να είμαστε για να βοηθάμε με την παρουσία μας είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο είμαστε εκεί» σημείωσε εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι κατάφερε να βρεθεί στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσει ένα διαφορετικό αγώνα μπάσκετ.
 

«Χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε το μπάσκετ με αμαξίδια, και θα είμαστε εκεί» τόνισε ο ίδιος σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να αναπτυχθεί σε μια χώρα όπως η δική μας, με ιδιαίτερη παράδοση στο μπάσκετ, και επιβάλλεται όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο μπάσκετ με αμαξίδιο.
 

Κατά τη διάρκεια της απονομής βραβεύτηκε και ο ίδιος ο κ. Αλβέρτης για την προσφορά του στο μπάσκετ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.