Την προσπαθεια της οργανωσης “Γιατροι του Κοσμου” για τη Γαζα

Επίκληση των αισθημάτων φιλαλληλίας, αλτρουισμού και αλληλεγγύης των πολιτών της Ροδόπης στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθυνε ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης χθες Παρασκευή το πρωί, στηρίζοντας την προσπάθεια της δραστήριας ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» και του Παραρτήματός τους στην Κομοτηνή για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα διοχετευθεί στην Λωρίδα της Γάζας.

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στα γραφεία της Οργάνωσης στην Κομοτηνή (συστεγάζεται με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών) επί της Βασιλέως Παύλου 10, κάθε εργάσιμη μέρα ,το πρωί από τις 8πμ έως τις 9 30 πμ και το μεσημέρι από τις 1μμ έως τις 4μμ. Οι πολίτες μπορούν να παραδώσουν τρόφιμα όπως γάλα μακράς διάρκειας, αλεύρι, ζάχαρη και ρύζι καθώς και φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως αντιβιοτικά, αναλγητικά, παυσίπονα, επιδέσμους, σύριγγες κα.

Με την παρουσία της αντινομάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας Σιμπέλ Μουσταφάογλου της εκπροσώπου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» Σούλας Κυρατζόγλου, ο νομάρχης Ροδόπης τόνισε ότι «οι Έλληνες σε όλη την διαχρονική ιστορική τους διαδρομή έχουν βιώσει στιγμές αγώνα για τη δημοκρατία και λευτεριά. Η φυλή μας έχει βιώσει πολλές φορές την προσφυγιά και είναι λογικό ο ελληνικός λαός να είναι συνειδητοποιημένος, κυρίως στους άδικους πολέμους. Έχουμε δει μέσα από τα τηλεοπτικά μέσα παιδάκια να εκλιπαρούν, να ικετεύουν, μάτια απελπισμένα από ένα άδικο πόλεμο. Είναι τα παιδιά της Παλαιστίνης που κάνουν έκκληση και ζητούν από όλους μας βοήθεια. Είναι συμβολισμός που μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «Γιατροί του Κόσμου» σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πήραν τα πρωτοβουλία για να μαζέψουν το απαραίτητο φαρμακευτικό και βιομηχανικό υλικό που έχει ανάγκη ο λαός της Παλαιστίνης»

Ο κ. Γιαννακίδης απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Ροδόπης «που όσες φορές χρειάστηκε να συνδράμουν σε ανθρωπιστική βοήθεια ήταν ενεργοί και η συμμετοχή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Να καλέσω για μια ακόμη φορά να δείξουν τη φιλαλληλία, τον αλτρουισμό και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε ένα λαό που δοκιμάζεται άδικα»


Ο κ. Νομάρχης ευχαρίστησε την κ. Σουλα Κυρατζόγλου «για αυτή την εθελούσια συμμετοχή και την πρωτοβουλία που έχει πάρει. Μιλώντας στο γραφείο μου δεσμευτήκαμε και οι δύο αυτή η εθελούσια συνεργασία σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας να έχει και συνέχεια».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» αναφέρθηκε στο έργο της οργάνωσης που με τους γιατρούς και όλους τα άλλα μέλη της είναι πάντα παρούσα σε κάθε ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει στον πλανήτη μας. «Στην Παλαιστίνη ήταν από τις πρώτες εθελοντικές οργανώσεις που βρέθηκε εκεί» ενώ σημείωσε ότι η δράση της Οργάνωσης στην Παλαιστίνη ήταν παλιότερη και όχι μόνο τώρα

«Οι γιατροί μας βρίσκονται εκεί από τις 7 Γενάρη δυστυχώς για τους λόγους που γνωρίζετε, δεν τους επετράπη να μπουν μέσα και όχι μόνο αυτό, δεν επετράπη στους τραυματίες να βγουν έξω και να πάνε στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Παλαιστίνης και να δεχθούν την περιποίηση και φροντίδα των γιατρών. Οι άνθρωποι αργοπέθαιναν. Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και για αυτό το καταδικάζουμε».

«Οι Γιατροί του Κόσμου» πανελλήνια έχουν κάνει έκκληση στον ελληνικό λαό για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που συνίσταται στη συγκέντρωση τροφίμων, όπως αλεύρι, ζάχαρη και ρύζι καθώς και φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως αντιβιοτικά, αναλγητικά, παυσίπονα, επιδέσμους, σύριγγες κα.

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στα γραφεία της Οργάνωσης στην Κομοτηνή (συστεγάζεται με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών) επί της Βασιλέως Παύλου 10, κάθε εργάσιμη μέρα ,το πρωί από τις 8πμ έως τις 9 30 πμ και το μεσημέρι από τις 1μμ έως τις 4μμ. Παραρτήματος Κομοτηνής των Γιατρών του Κόσμου στα 2531025225 και 6937400731.

Επίσης, με προσφορά του Ράδιο Ταξί Κομοτηνής, και συγκεκριμένα του προέδρου του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 2531037777, 24 ώρες το 24ωρο για να δώσουν την προσφορά τους η οποία θα παραλαμβάνεται από τα ταξί και θα μεταφέρεται δωρεάν στον χώρο συγκέντρωσης

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.