Την πιτα τους εκοψαν οι μικροι μπασκετμπολιστες του «Αιαντα» Κομοτηνης
Οι μικροί ανερχόμενοι μπασκετμπολίστες του «Αίαντα» Κομοτηνής, ύστερα από επιθυμία και παρότρυνση τόσο των ανθρώπων του συλλόγου όσο και των γονέων των αθλητών, άφησαν για λίγο τα «τρίποντα» για να κόψουν το Σάββατο την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο café Theatro. Η τρέχουσα σεζόν 2013-14 είναι ιδιαίτερα πετυχημένη για το σύλλογο, καθώς η ακαδημία έχει δύο αγωνιστικά τμήματα τα οποία έχουν πετύχει φέτος ήδη δύο εξαιρετικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα το ανδρικό παιδικό τμήμα συμμετείχε στο πρωτάθλημα παίδων και έχει καταφέρει να προκριθεί στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ το τμήμα κορασίδων αν και συμμετείχε για πρώτη φορά, πέτυχε να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Ο σύλλογος μετράει 150 και πλέον παιδιά, ηλικίας 6 έως 16 χρόνων. Τα αγωνιστικά τμήματα, αλλά και ο σύλλογος γενικά, έχουν κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των ανθρώπων του μπάσκετ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και φιλοξενούνται σε ειδικά αφιερώματα από αθλητικά blogs και sites της περιφέρειας, από τα οποία έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την πρόοδο και την εξέλιξη του συλλόγου, όπως μας πληροφορεί ο προπονητής του «Αίαντα» κ. Ανέστης Σαββάκης.
Ανέστης Σαββάκης, προπονητής «Αίαντα» «Στόχος της ακαδημίας είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μπάσκετ, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι»
Ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό η διάκριση, ενώ στόχος της ακαδημίας είναι «να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μπάσκετ, να αγαπήσουν τον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι, να μάθουν τις αρχές του ολυμπισμού, να χτίσουν μια πολύπλευρη δυναμική προσωπικότητα μέσα από τον αθλητισμό, να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν τα βασικά του μπάσκετ και να αγωνισθούν. Έχουμε δώσει ακριβώς την ευκαιρία σε πολλά παιδιά της πόλης μας και της περιφέρειας να ασχοληθούν με το όμορφο άθλημα της καλαθοσφαίρισης».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
