Την πιτα του εκοψε ο Θρησκευτικος Συλλογος Ιμερου «Αγια Μαρινα»

Στη Λέσχη Αξιωματικών έκοψε τη βασιλόπιτά του ο Θρησκευτικός Σύλλογος Ιμέρου «Αγία Μαρίνα» την Κυριακή το πρωί. Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, η πρώην βουλευτής Χρύσα Μανωλιά, ο αναπληρωτής νομάρχη κ. Χρίστος Τσαραμπουλίδης, ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ροδόπης κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Χρίστος Μπρατζουκάκης και Βούλα Νεστωράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μανανάς και Παύλος Δαμιανίδης, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κυμπαρίδης και πλήθος κόσμου.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιδηράς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι ο σύλλογος παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του – έχει δύο μόνο έτη ζωής, έχει 620 μέλη, και με την οικονομική ενίσχυση των αρχών του τόπου μας κατάφερε, «ώστε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να εξωραΐσει, να αναδείξει και να καταξιώσει στη συνείδηση του λαού της Ροδόπης, και όχι μόνο, το δεύτερο μεγάλο θρησκευτικό προσκύνημα που διαθέτει ο τόπος μας μετά την Παναγία Φανερωμένη.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε άλλες μητροπόλεις υπάρχουν μεγάλα προσκυνήματα τα οποία αποτελούν χώρο πνευματικής έλξεως και, θα έλεγα, θρησκευτικού προσκυνηματικού τουρισμού. Εδώ υστερούμε και ευελπιστούμε ότι ένας από τους στόχους του καταστατικού μας, που είναι η ανάδειξη αυτού του ιερού προσκυνήματος, το οποίο σημειωτέον συγκεντρώνει προσκυνητές ομόθρησκους και αλλόθρησκους, όχι μόνο από τη Θράκη, αλλά και από τη Μακεδονία, να αποτελέσει όντως σημείο πνευματικής έλξης προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού. Ο τόπος μας το στερείται αυτό και εν πολλοίς το έχει καταφέρει αυτό ο θρησκευτικός σύλλογος και μπορείτε να διαπιστώσετε με μια απλή επίσκεψή σας πώς έχει μεταμορφώσει κυριολεκτικά εσωτερικά και εξωτερικά το ιερό προσκύνημα».

Ο κ. Σιδηράς αναφέρθηκε, επίσης, στη δημόσια στήριξη που παρέχει προς το σύλλογο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, «ο οποίος δι’ επισήμου επιστολής προς το σύλλογο έχει δηλώσει ότι θεωρεί τον εαυτό του κατά κάποιο τρόπο οιονεί μέλος του Συλλόγου, τον οποίο ευλογεί και προσεύχεται προς ευόδωση των στόχων του. Μη ξεχνάτε ότι σκοπός και στόχος αυτού του συλλόγου είναι και η ηθική ενίσχυση του Πατριαρχείου και για αυτό έχουμε θέσει στόχο δύο φορές το χρόνο να το επισκεπτόμαστε για να ενισχύουμε ηθικά τον Πατριάρχη μας και τους εκεί ομογενείς».

Ο κ. Σιδηράς
ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν στο έργο του συλλόγου. Ζήτησε ευθέως τη βοήθεια γιατί όπως είπε τα έξοδα είναι πολλά. Στόχος του συλλόγου είναι να ολοκληρωθεί η είσοδος του μοναστηριού με αγιορείτικη μορφή, να διαμορφωθεί ο προαύλειος χώρος και «μεγάλος στόχος είναι ένα πνευματικό κέντρο δίπλα στο ιερό προσκύνημα ως ξενώνας πνευματικός για τους προσκυνητές. Αν γίνει αυτό πράγματι θα καθιερωθεί ο θρησκευτικός τουρισμός». Ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη στήριξη με προβολή του έργου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανασία Δουδούκα ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, τον ταξίαρχο κ. Κωστούλα για την παραχώρηση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών για την παραχώρηση, τονίζοντας τις δυσκολίες επαφής με τα μέλη λόγω έλλειψης χώρου του συλλόγου ευελπιστώντας ότι με την συμβολή του Δήμου Μαρώνειας και της Νομαρχίας Ροδόπης θα κατασκευαστεί αίθουσα στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, όπου και θα στεγασθούν τα γραφεία του συλλόγου. Ευχαρίστησε όλους όσους ηθικά και οικονομικά στήριξαν το σύλλογο.

Η κ. Δουδούκα κάλεσε τα μέλη να συμμετέχουν στις 23 Μάρτη στο χώρο του Εργατικού Κέντρου στις εκλογές του συλλόγου. Αιτήσεις υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 10 Φλεβάρη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο αναπληρωτής νομάρχη κ. Χρίστος Τσαραμπουλίδης και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Μαρώνειας αντιδήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, που εξήραν το έργο του συλλόγου και την προσπάθεια διασύνδεσης που γίνεται με το Πατριαρχείο.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.