Την παραδοση 77 νεων κλινων ΜΕΘ ανακοινωσε ο πρωθυπουργος απο το Αττικο Νοσοκομειο

Το Αττικό Νοσοκομείο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, με στόχο να αναδείξει το ζήτημα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί, για μας η κοινωνική πρόνοια και η υγεία είναι προτεραιότητα, και ήδη παραδίδουμε 77 κλίνες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Αττικό Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι, συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο πρωθυπουργός επίσης ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 γιατροί και θα γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών.

Σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός αναφέρει για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού: «Γνωρίζουμε ότι οι κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές ξεπερνούν τις 150 και δεν είναι μόνο οι 75 που εξήγγειλε τη λειτουργία τους ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν όλες λειτουργήσουν και πάλι δεν είναι επαρκείς.

»Γνωρίζουμε ότι ως τη λήξη του έτους θα είχαν ανοίξει 35 κλίνες και αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει λιγότερες από τις μισές. Και φαντάζει αδύνατο να ανοίξουν άλλες 40 ως τις 10 του Γενάρη όπως είχε υποσχεθεί η κ. υπουργός.

»Την ίδια ώρα τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 25.000 και οι 3.000 που εξαγγέλλονται αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.