Την νομικη κατασταση ολων των παραχωρημενων σε αυτον κτιριων διερευνα ο Δημος Κομοτηνης

Για όσα εντάχθηκαν στο Υπερταμείο αλλά και όσα μπορεί να υπάγονται σε ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ και άλλες εταιρείες

Σε ανοιχτή διερεύνηση της κατάστασης όλων των κτιρίων του Δήμου Κομοτηνής, που δεν αποτελούν ιδιοκτησία του αλλά έχουν παραχωρηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκεται αυτή την περίοδο η Δημοτική αρχή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ακινήτων που έχουν περάσει στο Υπερταμείο.
 
Άλλωστε πέρα από κτίρια που αναφέρθηκαν στο ρεπορτάζ του ΠτΘ της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος έχει μια σειρά από άλλα κτίρια, τα οποία έχουν παραχωρηθεί, για αρκετά από τα οποία, σε όλα τα χρόνια της κρίσης, έχει ακουστεί ότι βρίσκονται σε λίστες προς πώληση ή παραχώρηση σε τρίτους.
 
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, εδώ και κάποιο διάστημα ο Δήμος Κομοτηνής διερευνά το σύνολο των δημόσιων ακινήτων εντός των ορίων του, τα οποία μπορεί να έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο, παρόλο που δεν έχει έρθει καμία επίσημη ενημέρωση για οποιοδήποτε.
 
Τα ακίνητα τα οποία αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ΠτΘ, πράγματι ανήκουν στην πλειονότητα τους στο Ελληνικό Δημόσιο, με την Καπναποθήκη να είναι παραχωρημένη κατά χρήση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο έχουν ανεγερθεί στην παλιά κοίτη του ποταμού, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στην παλιά κοίτη.
 
Η νομική υπηρεσία θα κάνει συνολική διερεύνηση όλων των ακινήτων που ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής, με τον κ. Πετρίδη να τονίζει πως δεν θα εκχωρήσουν κανένα δικαίωμα του Δήμου σε κανένα Υπερταμείο, αλλά θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης πριν αντιδράσουν είτε νομικά είτε πολιτικά.
 
Άλλωστε η όλη διερεύνηση δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι τα ακίνητα ανήκουν σε διάφορα υπουργεία, για αυτό και σκοπεύουν να απευθυνθούν με έγγραφο τους προς το Υπερταμείο, για να τους δοθούν με τον πιο επίσημο τρόπο τα στοιχεία, επάνω στα οποία θα κάνουν τις επόμενες κινήσεις.
 
Πάντως ήδη υπάρχει ένα σημείο το οποίο έχουν εντοπίζει που χρίζει αλλαγής και αυτό είναι το δημοτικό πάρκινγκ, που αυτή τη στιγμή το λειτουργεί ιδιώτης, καθώς είναι χαρακτηρισμένο από το ρυμοτομικό σχέδιο, μετά από τροποποίηση που έγινε γύρω στο 2000, ως κοινόχρηστος χώρος.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Πετρίδης, με βάσει τις διατάξεις του 1337/83, οι εκτάσεις του Δημοσίου εντός πόλεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως κοινόχρηστοι χώροι από το ρυμοτομικό σχέδιο, περιέρχονται αυτοδίκαια στην ιδιοκτησία και την κυριότητα των Δήμων, χωρίς αποζημίωση. Έτσι και σε αυτό θα υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, μιας και κανονικά έχει περάσει αυτοδίκαια στο Δήμο και θα ζητήσουν να επισημοποιηθεί μέσω της όποιας διαδικασίας χρειάζεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.