Την Κυριακη ολοι στο Περαμα

Με σχετικές ανακοινώσεις φορείς από τον Έβρο και την Ροδόπη απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της Κυριακής 4 Νοέμβρη ενάντια στο χρυσό. Μετά το κάλεσμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά του χρυσού την σκυτάλη πήραν ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, το ΚΚΕ Ροδόπης, η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης αλλά και φορείς από τον Έβρο που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο Πέραμα. Να σημειωθεί ότι τα σημεία αναχώρησης με λεωφορεία και αυτοκίνητα είναι για την Αλεξανδρούπολη στις 10.00 στο Δημοτικό Στάδιο, έναντι πάρκου Εγνατία, για την Κομοτηνή 10.00 από το Σπαθί και για τις Σάπες10.00 από το Δημαρχείο.

Κάλεσμα φορέων Έβρου για τη διαδήλωση στο Πέραμα

Με ανακοίνωσή που υπογράφουν η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αλεξανδρουπολης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, η ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου, η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Έβρου, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Έβρου, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, η Οικολογική Εταιρία Έβρου, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, το Δίκτυο Δασοπροστασίας Έβρου, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, ο Σύλλογος Φίλων Αδριανούπολης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος River Άρδα, η Τοπική Κοινότητα Μάκρης και η Επιτροπή Κατοίκων Περάματος – Κομάρου- Αύρας και Ατάρνης απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες και τονίζουν ότι «στο προσεχές διάστημα είναι πιθανόν να εκδοθεί θετική απόφαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) αγνοώντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, εμείς οι φορείς του τόπου καλούμε τον λαό της περιοχής την Κυριακή 4 Νοεμβρίου να διαδηλώσουμε όλοι μαζί στο Πέραμα για να δείξουμε στην Κυβέρνηση ότι εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για να στείλουμε μήνυμα ότι δεν σταματάμε αλλά κλιμακώνουμε τον δίκαιο αγώνα μας, εάν υπάρξει θετική απάντηση».

Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

«Ο 15ετής αγώνας των πολιτών Ροδόπης-Έβρου για να αποτραπεί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων στην περιοχή, μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη φάση» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, επισημαίνοντας ότι «παρά την καθολική αντίθεση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που απέρριψαν τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την εξόρυξη στο Πέραμα, η Κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες αδειοδότησης ικανοποιώντας τα συμφέροντα των εταιρειών χρυσού, που «αδημονούν» να προχωρήσουν γιατί θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη αφήνοντας πίσω τους τον θάνατο και περιβαλλοντολογικά εγκλήματα» και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Κάλεσμα από τη Νομαρχιακή Οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης

Την Κυριακή, 4 Νοέμβρη 2012, στις 11 το πρωί, η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. Ν. Ροδόπης λέει «ΟΧΙ» στην αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, στο Πέραμα.
«Αντιτασσόμαστε στην εξόρυξη χρυσού, στις επενδύσεις του θανάτου και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας μαζί με την τοπική κοινωνία και τους φορείς» τονίζεται στην ανακοίνωση..

Κάλεσμα από τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα Έβρου και Ροδόπης και την ΟΓΕ

Την αντίθεσή τους στο χρυσό εκφράζουν οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα Έβρου και Ροδόπης καθώς και η ΟΓΕ κατά του χρυσού και υπογραμμίζουν την απόφασή τους να σταθούν «εμπόδιο στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και την υπονόμευση της υγείας και του περιβάλλοντος της περιοχής από τους σύγχρονους χρυσοθήρες», καλούν δε τους μαζικούς φορείς και τα Σωματεία «σε άμεση οργάνωση της πάλης για να αφαιρεθούν τα μεταλλευτικά δικαιώματα από τις εταιρείες, να γίνει ο ορυκτός πλούτος της περιοχής δημόσια – λαϊκή περιουσία. Είναι ο μόνος δρόμος για να ησυχάσουμε από τους χρυσοθήρες και τους κυβερνητικούς τους εταίρους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.