Την ιστορια και τον πολιτισμο της Ροδοπης γνωρισαν 21 Γερμανοι και Ολλανδοι

Που φιλοξενήθηκαν το διάστημα 26 έως 30 Σεπτεμβρίου στις Σάπες - Στο πλαίσιο ανταλλαγών του προγράμματος Erasmus+, Δράση ΚΑ1

21 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και 4 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία Bad Essen Gymnasium και Christelijk College Nassau-Veluwe της Γερμανίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα φιλοξενήθηκαν στις Σάπες και στην ευρύτερη περιοχή την εβδομάδα 26 έως και 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ανταλλαγών και συνεργασίας ανάμεσα στα προαναφερθέντα σχολεία και το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών υπό το πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ1.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν πάνω στο θέμα «Πώς φαντάζομαι την Ευρώπη σε 20 χρόνια» και παρουσίασαν τη δουλειά τους σε ειδική εκδήλωση στο σχολείο.
 
Ταυτόχρονα, βέβαια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής επισκεπτόμενοι, μεταξύ άλλων, τις Σάπες, τη Μαρώνεια και την παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών, την Κομοτηνή, τους Φιλίππους, την Ξάνθη, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη.
 
Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την τέχνη, τη φύση, την άσκηση, την οικονομία, το περιβάλλον, την ιστορία, τα κοινωνικά προβλήματα.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛΔΕ Σαπών τον προσεχή Σεπτέμβριο θα φιλοξενηθούν με τη σειρά τους στο Bad Essen της Γερμανίας τον προσεχή Δεκέμβριο.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.