Την επομενη εβδομαδα ανοιγει η πλατφορμα για διαγραφες και ρυθμισεις χρεων στα δανεια του ΟΕΚ

Όπως ενημέρωσε ο κ.Νεφελούδης

Την επόμενη εβδομάδα (16 – 20 Απριλίου) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για τις ρυθμίσεις και τις διαγραφές δανείων του ΟΕΚ όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. 
 
Σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ εξήγησε ότι «πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση που κάνει το υπουργείο Εργασίας για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ. Η πρώτη αφορούσε τις εργατικές κατοικίες. Η δεύτερη κατηγορία αφορά όσους πήραν δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ και είναι αυτούς στους οποίους απευθύνεται η νέα παρέμβαση ενώ υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που αφορά δανειολήπτες που πήραν τραπεζικά δάνεια όπου το επιτόκιο επιδοτήθηκε από τον ΟΕΚ (τώρα ο ΟΑΕΔ) για τους οποίους θα γίνει παρέμβαση μέσα στο χρόνο». Όπως εξήγησε επειδή αυτά τα δάνεια είναι τραπεζικά υπάρχει ένα θέμα επικοινωνίας με τις τράπεζες. «Δεν είναι πολλή απλή αυτή η ιστορία» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας την κατανόηση των ενδιαφερομένων. 

200.000 οικογένειες επωφελούνται από τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας 

Ο κ. Νεφελούδης υποστήριξε ότι «δεν έχει ξαναυπάρξει τόσο μεγάλο εύρος παρέμβαση στο χώρο της στεγαστικής πολιτικής καθώς επωφελούνται περίπου 200.000 οικογένειες με ρυθμίσεις διαγραφών, μειώσεων καθώς και για την ευνοϊκή αποπληρωμή».
 
Ειδικότερα ανέφερε ότι: «Διαγράφονται όσοι έχουν υπόλοιπο 6.000 ευρώ δάνειο, για όλους τους υπόλοιπους διαγράφονται τόκοι υπερημερίας, τόκοι κεφαλαίων κ.λπ. Στο αρχικό ποσό του κεφαλαίου γίνεται μείωση 15% για όλους και υπάρχουν πλέον κατηγορίες κοινωνικού χαρακτήρα όπως τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, άνεργοι που δικαιούνται επιπλέον εκπτώσεις που είναι γύρω στο 10% πλέον του 15% που αφορά όλους». Επίσης «αν κάποιος μπορεί να πληρώσει σε μια πενταετία το 60%, το 40% διαγράφεται, αν σε δέκα χρόνια μπορεί να πληρώσει το 80%, το 20% διαγράφεται και αυτό αφορά κυρίως όσους ήταν ή μπορούσαν να είναι συνεπής ώστε να τελειώνουν με την ομηρεία τους» εξήγησε ο γενικός γραμματέας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.