Την επαναφορα συνταξιουχων απο το Ι.Κ.Α. στο Τ.Ε.Β.Ε.

Την επαναφορά υγείας των συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. – Τ.Α.Ε. από τον κλάδο ασθενείας του Ι.Κ.Α. στον κλάδο υγείας ΟΑΕΕ, όπως στους πέντε προτεινόμενους νομούς (Γρεβενών, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας) ζητούν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββα Τσιτουρίδη.

«Πάγιο αίτημα όλων των συνταξιούχων που είναι στο Τ.Ε.Β.Ε. και της Ομοσπονδίας μας είναι να επανέρθουν στο φυσικό τους φορέα στο Τ.Ε.Β.Ε.», δήλωσε στον ΠτΘ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε. εξετάζονται στα ιατρεία του Ι.Κ.Α. περιμένοντας για ώρες ολόκληρες στην ουρά».

Στο έγγραφό τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σάββα Τσιτουρίδη που απεστάλη την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2006, οι Ομοσπονδίες Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ροδόπης, Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών) ζητούν την επαναφορά υγείας των συνταξιούχων Τ.Ε.Β.Ε. – Τ.Α.Ε. από τον κλάδο ασθενείας του Ι.Κ.Α. στον κλάδο υγείας ΟΑΕΕ, όπως στους πέντε προτεινόμενους νομούς (Γρεβενών, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας).

«Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Β.Ε. είπε ότι θα το κάνει δοκιμαστικά για τους νομούς Γρεβενών, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας. Εμείς οι Ομοσπονδίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στείλαμε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας κ. Τσιτουρίδη, όπου ζητάμε να γίνει το ίδιο και στην Περιφέρειά μας, διότι δεν μπορεί οι συνταξιούχοι του Τ.Ε.Β.Ε. να αισθάνονται άνθρωποι τρίτης κατηγορίας και να κάθονται ώρες ολόκληρες στις ουρές για να εξεταστούν».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το εν λόγω έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και προς το γραφείο του διοικητή ΟΑΕΕ Τ.Ε.Β.Ε., το γραφείο της γενικής διευθύντριας Τ.Ε.Β.Ε. και της διευθύντριας Τ.Α.Ε.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.