Την Ελληνικη Ιθαγενεια απεκτησαν 30 παλιννοστουντες ομογενεις

30 παλιννοστούντες ομογενείς, κάτοικοι των νομών Έβρου και Ροδόπης, ορκίστηκαν σήμερα στις 11.00 το πρωί στην Κομοτηνή, στο κτίριο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. από την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρα Κόκλα, η οποία τους ευχήθηκε την ομαλή και πλήρη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Εμφανής η ικανοποίηση στα πρόσωπά τους, ειδικά μιας ηλικιωμένης κυρίας 77 ετών αλλά και των νεότερων που απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια.

 

Οι ομογενείς που ορκίστηκαν παρουσία της Γ.Γ. ήταν 13 από τη Ροδόπη και 17 από τον Έβρο και απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3284/2004.
Η Γενική Γραμματέας, κ. Κόκλα έδωσε έμφαση στις κινήσεις που κάνει το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με φιλικότερες διαδικασίες και για τους ομογενείς. Αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην ισότιμη συμμετοχή των μεταναστών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι με τον νέο Νόμο 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών», τον οποίο ψήφισε αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση.

Κλείνοντας, η κ. Κόκλα δήλωσε πως η κυβέρνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο τα μαθήματα γλώσσας σε ενήλικους και δίνει έμφαση στα διαπολιτισμικά σχολεία, ενώ παράλληλα με την εκπαίδευση ασχολείται με τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών, την επαγγελματική τους κατάρτιση, τη συμβουλευτική σε άνεργους μετανάστες και την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.