Την αντικατασταστη δυο δασκαλων ΕΠΑΘιτων ζητα ο βουλευτης Γκαληπ Γκαληπ

Τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τον διορισμό δασκάλων που γνωρίζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα σε μειονοτικά σχολεία αλλά και την αντικατάσταση δύο δασκάλων ΕΠΑΘιτών σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης ζητά να μάθει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Ροδόπης Γκαλήπ Γκαλήπ.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Το λιγότερο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί στο 24θέσιο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης μετά το διορισμό σ’ αυτό δύο νέων δασκάλων. Οι δύο νεοδιορισθέντες δάσκαλοι, απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, αν είναι δυνατόν, δεν γνωρίζουν επαρκώς την Τουρκική γλώσσα, με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο χλευασμού μεταξύ των μαθητών του σχολείου.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκική γλώσσα διδάσκεται επίσημα στα Μειονοτικά σχολεία, αλλά το κυριότερο, είναι η μητρική γλώσσα των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά.

Πώς είναι λοιπόν δυνατή η εκμάθησή της από δασκάλους, οι οποίοι δεν την γνωρίζουν άριστα;

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, οι οποίοι, δικαιολογημένα, ανησυχούν για την κατάρτιση των παιδιών τους, όταν μάλιστα αυτή αφορά ένα τόσο ζωτικό θέμα, όπως είναι η εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ούτως ώστε να αντικατασταθούν άμεσα οι δύο τοποθετηθέντες δάσκαλοι στο παρακάνω αναφερόμενο σχολείο, αλλά και να μη ξανασυμβούν τέτοιου είδους φαινόμενα, ο δε διορισμός των δασκάλων να γίνεται τουλάχιστον με κριτήριο την άριστη γνώση της Τουρκικής γλώσσας για να μπορούν να προσφέρουν στα Μειονοτικά σχολεία.

Ο ερωτών βουλευτής

Γκαλήπ Σ. Γκαλήπ”


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.