Την ανοιξη αναμενεται να ερθουν στην Κομοτηνη οι 800 συνοριοφυλακες

Για εκπαίδευση στη σχολή Αστυφυλάκων σύμφωνα με τον Ε. Στυλιανίδη

Ακόμα 800 άτομα, αυτή τη φορά Συνοριοφύλακες, θα βρεθούν στην Κομοτηνή την άνοιξη του 2020, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος παρευρέθηκε στην ορκωμοσία των νέων αστυφυλάκων στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
 
Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους γονείς των νέων αστυφυλάκων για την αγωγή και την παιδεία που τους έκαναν, την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη για την απόφαση της άμεσης αποκατάστασης των σχολών, και ιδιαίτερα της σχολής Κομοτηνής, για την οποία δαπανήθηκαν πάνω από 200.000 ευρώ προκειμένου να γίνει λειτουργική και σύγχρονη.
 
Όμως σημαντικό θεωρεί και το γεγονός ότι πέρα από τους 1.000 ειδικούς φρουρούς που εκπαιδεύτηκαν στην σχολή το προηγούμενο διάστημα, και τους 230 δόκιμους περιμένουν τους επόμενους μήνες ακόμα 800 συνοριοφύλακες, που θα προσληφθούν, 400 στη Θράκη και 400 στα νησιά, με κριτήριο εντοπιότητας.
 
«Θα είναι παιδιά από τη Θράκη που θα προληφθούν για να φυλάσσουν τα σύνορα» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως η σημασία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μεγάλη, και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την φύλαξη των συνόρων, αλλά και την αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας.
 
«Η αποτελεσματικότητά τους αυξάνεται, και όλα τα νέα παιδιά που εκπαιδεύονται εδώ αναλαμβάνουν να φυλάξουν τη χώρα και τη Δημοκρατία μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.