Την 6η θεση κατελαβε ο Κ. Μπανιωτης

Ατομικό ρεκόρ με 2.29 μ. πέτυχε ο 22χρονος Κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, κατακτώντας την έκτη θέση στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Τορίνο. Ξεπέρασε μ’ αυτή του την επιτυχία κάθε πρόβλεψη κάνοντας διάσημη την Κομοτηνή αλλά και τον Σύλλογό του, την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Ο Κώστας Μπανιώτης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και κατάφερε να περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 2.15 μ., τα 2.20 μ. και τα 2.25 μ., επίδοση με την οποία ταξίδεψε φέτος στο Τορίνο. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 2.29 μ. κλήθηκε να περάσει ένα ύψος που ποτέ δεν είχε πετύχει στη μέχρι τότε πορεία του. Με την τρίτη προσπάθειά του κατόρθωσε να περάσει κι αυτό το ύψος, επιτυγχάνοντας ατομικό ρεκόρ.

Η συνέχεια ήταν ενδιαφέρουσα, καθώς κανένας άλλος αθλητής, με εξαίρεση τον ρώσο Ιβάν Ούκοφ που κατέκτησε την πρώτη θέση, δεν είχε επιτυχημένη προσπάθεια στα 2.32 μ.


Την τέταρτη θέση μοιράστηκαν ο ιταλός Καμπιόλι και ο ρώσος Σουστόφ, επίσης με 2.29 μ. αλλά με επιτυχημένη την δεύτερη προσπάθειά τους σε αυτό το ύψος.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά του εμφανίστηκε ο Κώστας Μπανιώτης, στις δηλώσεις που έκανε μετά τον μεγάλο αγώνα του. Δήλωσε: «Στην διάρκεια του αγώνα πίστεψα ότι μπορούσα να χτυπήσω το μετάλλιο και ίσως από τον υπερβολικό ενθουσιασμό μου έγιναν αυτά τα μικρά λάθη, που μου το στέρησαν». Ο Κομοτηναίος άλτης ευχαρίστησε τους φίλους του που ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία και δημιούργησαν μια έξοχη παρέα στην κερκίδα.

Ο Κώστας Μιχελής, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, της οποίας μέλος είναι ο Κ. Μπανιώτης, μίλησε για τον αθλητή. «Ο Μπανιώτης στο Τορίνο έκανε αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι αθλητές. Ενώ όλοι πήγαν με ρεκόρ πάνω από 2.30 μ. κατάφερε να κάνει νέο ατομικό. Όταν πετυχαίνει κάποιος ατομικό ρεκόρ σε πολύ μεγάλους αγώνες είναι πολύ μεγάλος αθλητής.

Ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής, μια και όλοι ήταν πάνω από 27 ετών, κατάφερε να πιάσει το 2.29, όσο έκανε και ο δεύτερος. Ο πρώτος, ο ρώσος Ιβάν Ούκοφ κέρδισε με 2.32 μ. και οι υπόλοιποι, από τον δεύτερο μέχρι τον έκτο, πήδησαν 2.29 μ.

Λόγω των προσπαθειών που κατέλαβε ο Μπανιώτης είναι ο έκτος πρωταθλητής Ευρώπης και αυτό ανεβάζει το Σύλλογό μας, την πόλη μας, τη Θράκη μας και την Ελλάδα» σχολίασε ο κ. Μιχελής.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.