Τιμητικη εκδηλωση στον Βολο για τον Μανολη Βαρβουνη

Θα του απονεμειθεί ο Χρυσός Σταυρός της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

Τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού θα απονείμει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στον Καθηγητή Λαογραφίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μανόλη Βαρβούνη.
 
Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Α’ Εξαμήνου της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της οικείας Μητρόπολης, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισιάτικα Βόλου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρβούνης αποτελεί μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και ότι στην τιμητική εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης ο κ. Μανόλης Σέργης, Καθηγητής Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ, η κ. Μαρία Γκασούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία σε ομιλία της θα αναπτύξει «Tο επιστημονικό έργο του καθηγητή Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη», ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας. Τέλος, το τιμώμενο πρόσωπο θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Η σημασία της μελέτης της Λαογραφίας στην εποχή μας».
 
Οι ενδιαφερόμενοι εκτός Μαγνησίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω youtube live δια του καναλιού της Ακαδημίας.Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.