Τιμητικες πλακετες στους «καλυτερους πρεσβευτες πολιτισμου για την Κομοτηνη»

Τους Μ. Καρυστινό και Κ. Κοτζαμάνη τίμησε ο Δήμος

Πριν λίγη ώρα ξεκίνησε το διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Εξερευνώντας τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο» στο Πολιτιστικό Κύτταρο, παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού και όχι μόνο.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η κ. Λουΐζα Σαλτσίδου, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής «Europe Direct», η οποία αναφέρθηκε στην έβδομη τέχνη, μία τέχνη που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «βάζει όλες τις υπόλοιπες να συνομιλούν μεταξύ τους», ενώ στη συνέχεια καλωσόρισε στην πόλη τη διεθνούς φήμης σκηνοθέτη που κατάγεται από την Ροδόπη, κ. Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, τον, επίσης, σκηνοθέτη συντοπίτη μας που γνωρίζει μεγάλη καταξίωση κ. Μάνο Καρυστινό, αλλά και τον κ. Κωνσταντίνο Μαυρίδη, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη παιδικού θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης απένειμε στην συνέχεια τιμητικές πλάκες στους κ.κ. Κοτζαμάνη και Καρυστινό, μιας και είναι οι καλύτεροι «πρεσβευτές πολιτισμού για την Κομοτηνή», όπως εξήγησε, ενώ το παρών έδωσαν η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ που οργάνωσε το πολιτιστικό διήμερο, καθώς και η καλλιτεχνική ομάδα «EXARTICIS».

H κ. Κοτζαμάνη προλόγισε την ταινία της «Limbo», που, όπως εξήγησε και η ίδια, σημαίνει «Μεταίχμιο», ενώ εκμυστηρεύθηκε πως νοιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση που επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της.

Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των κ.κ. Μαυρίδη που θα αναφερθεί στην Αισθητική και τον Αισθησιασμό στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και του κ. Καρυστινού, ο οποίος πρόκειται να εξηγήσει πως μπορεί ένας σκηνοθέτης να δημιουργήσει μία ταινία δίχως καθόλου προϋπολογισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.