Τιμηθηκε ο Στελιος Σταμπουλιδης για την επι 32 ετη προσφορα του στο δημο

Από το 1978 ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά της πόλης μας και έκτοτε κατείχε μια μόνιμη θέση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Ο λόγος για τον κ. Στέλιο Σταμπουλιδη που για 32 ολόκληρα χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς ως δημοτικός σύμβουλος και η πείρα του στην τοπική αυτοδιοίκηση καθίσταται κάτι περισσότερο από χρήσιμη για τους νεότερους. Σαν ένδειξη αναγνώρισης της μακρόχρονης προσφοράς δέχτηκε την Πέμπτη από τον απερχόμενο δήμαρχο, κ. Δημήτρη Κοτσάκη, μια τιμητική κλακέτα και τις ευχαριστίες του για το έργο, που έχει προσφέρει. Η εκδήλωση του κ. Σταμπουλίδη έγινε σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση της συμβολής του με την χρήσιμη εμπειρία του.

Στέλιος Σταμπουλίδης «Ήμουν πολύ ευτυχής αυτά τα 30 χρόνια, γιατί πίστευα και πιστεύω στο θεσμό»

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταμπουλίδης απέδωσε στην πίστη του θεσμό όλη αυτή τη δύναμη και την προσπάθεια, που κατέβαλε, για να ασχολείται με τα κοινά για τόσα πολλά χρόνια. Όπως δήλωσε, «ήμουν πολύ ευτυχής αυτά τα 30 χρόνια, γιατί πίστευα και πιστεύω στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, του δήμου και των πολιτών». Αναπολώντας μερικές από τις πιο ευχάριστες στιγμές κατά τη διάρκεια μακράς του θητείας, εξιστόρησε ένα συγκινητικό περιστατικό. «Είχαμε μαζευτεί», αναπόλησε, «σε ένα μικρό δωματιάκι πίσω από το «Ξενία», ενώ ο δήμος τότε δεν είχε να πληρώσει το δώρο των Χριστουγέννων. Μαζευτήκαμε μαζί με τον αείμνηστο Ανδρέα Στογιαννίδη, τον αείμνηστο Χρήστο Ρουμπλίδη, τη Νίτσα Αντωνιάδου και τον Πέτρο Ματσκίδη, και λάβαμε μια απόφαση στα κρυφά να πάρουμε ένα δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Την άλλη μέρα πήραμε αυτά τα χρήματα και πληρώσαμε τους υπαλλήλους. Για μένα αυτό ήταν πολύ ανθρώπινο, τελευταίες μέρες, τελευταίες στιγμές».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δημάρχους με τους οποίους συνεργάστηκε καθ’ όλη την πορεία του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχω να ξεχωρίσω σε τίποτα όλους τους δημάρχους, γιατί όλοι ήταν ίσοι μεταξύ ίσων, πρώτοι μεταξύ πρώτων». «Μπορεί να είχαμε», παρατήρησε, «ορισμένες αντιδικίες καμιά φορά-και επιβάλλονται αυτές οι αντιδικίες-αλλά όχι τσακωμούς. Πάντως γενικά η πορεία μας αυτά τα χρόνιακαι σε όλες τις στιγμές, πιστεύω ότι έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει». Τέλος, δε θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει και τους πολίτες της Κομοτηνής, που τον τίμησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Άνθρωποι σαν το Στέλιο σηματοδοτούν την κοινωνία της πόλης μας»

Από τη μεριά του ο κ. Κοτσάκης αφού απένειμε την τιμητική κλακέτα στον κ. Σταμπουλίδη, υπογράμμισε ότι «κλείνοντας μια τετραετή θητεία, ήθελα να απονείμω μια τιμητική κλακέτα στο φίλο μου, το Στέλιο Σταμπουλίδη και για την προσφορά του στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και για την προσφορά του στην κοινωνία της πόλης». «Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν το Στέλιο», τόνισε, «σηματοδοτούν την κοινωνία της πόλης μας και είναι φωτεινά παραδείγματα για τους νεότερους». «Μιλώντας εκ μέρους όλων των συναδέλφων, που ανήκουν στο δημοτικό μας συνδυασμό», συνέχισε, «θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μας, το σεβασμό μας, τις ευχαριστίες μας, γιατί βρέθηκε δίπλα μας, μας μετέδωσε την εμπειρία του και είναι μεγάλη χαρά και τιμή, που συνεργαστήκαμε».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.