Τιμησε τους προστατες της η Πολεμικη Αεροπορια και στη Ροδοπη

Δοξολογία στην 2η ΜΣΕΠ στον Ίσμαρο την ημέρα εορτασμού των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ

Τους προστάτες της, Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ τίμησε η Πολεμική Αεροπορία την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου. Από τους εορτασμούς δεν μπορούσε να λείπει η μονάδα που εδρεύει στον Ίσμαρο της Μαρώνειας, η 2η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ).
 

Οικοδεσπότης ήταν ο Διοικητής της μονάδας, Επγός (ΕΑ) Ηλίας Γκρίνιας, που υποδέχτηκε τους καλεσμένους, επισήμους και μη, στη μονάδα, όπου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο παρεκκλήσι της Μονάδας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ενώ ακολούθησε μια μικρή τελετή στη λέσχη.
 
Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος ΜαρωνείαςΣαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Μπόγδος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και το προσωπικό της μονάδας μαζί με συγγενείς.
 

Η μονάδα ήταν ανοιχτή για τον κόσμο, σημείωσε ο Επισμηναγός, έχει πάνω από 100 στελέχη, και είναι πάντα ενεργή στην τοπική κοινωνία, βοηθώντας, όσο μπορούν, όταν τους έχει ζητηθεί, την τοπική κοινωνία, με εκχιονισμούς, πυροσβέσεις κτλ.
 
Ο Μητροπολίτης από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχές όλων προς τη διοίκηση και το προσωπικό της μονάδας, αλλά και όλη την Πολεμική Αεροπορία, που κάνει την Ελλάδα περήφανη κάθε μέρα με τη λιονταρίσια της ψυχή.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Αεροπορίας, στην οποία τονίστηκε πως αυτή την ημέρα αναλογίζονται την σπουδαιότητα της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, της εδαφικής της ακεραιότητας αλλά και τη διαρκή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
 

Εμπνεόμενοι από το ένδοξο παρελθόν, τους συναδέρφους τους που προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους στην πατρίδα για να δημιουργήσουν το οικοδόμημα της Πολεμικής Αεροπορίας, κάνουν αισθητή την μαχητική παρουσία τους σε κάθε γωνιά του Ελληνικού ουρανού, προτάσσοντας την αεροπορική τους ισχύ ως μέσο αποτροπής.
 
Παραμένουν δε ο κύριος εκφραστής της αποτρεπτικής ισχύος, και εγγυώνται την εθνική ακεραιότητα, προασπίζοντας καθημερινά τον εναέριο χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας, ενώ παράλληλα πετούν πάνω από κάθε απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, διασώζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη, συμμετέχουν στο έργο της αεροπυρόσβεσης, διακομίζουν ασθενείς και μοσχεύματα.
 

 Η αεροπορική υπεροχή και η έκφραση κοινωνικής προσφοράς, δεν βασίζεται μόνο σε οπλικά συστήματα και μέσα, αλλά και στο υψηλού επιπέδου έμψυχο δυναμικό, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εκπλήρωση της πολυδιάστατης αποστολής της ΠΑ, για αυτό και επενδύουν σε αυτό καθώς έτσι εξασφαλίζουν την ποιοτική του αναβάθμιση και αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των αεροσκαφών και των οπλικών τους συστημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.