Τιμησε τους αποστρατους της η Ελληνικη Αστυνομια

Η «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων» γιορτάστηκε και στην Κομοτηνή

Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στην Κομοτηνή, παρουσία της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας της περιοχής.
 
Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την ημέρα αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις προς τιμήν των αποστράτων τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και περιφερειακά στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.
 
Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.
 
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΜΘ υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, σημείωσε ότι ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, τιμούν τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο που προσέφεραν, για το οικοδόμημα που άφησαν προκειμένου να συνεχίσουν το επάξιο έργο τους.
 
«Σήμερα η Ελληνική κοινωνία περιβάλλει την Ελληνική Αστυνομία με εμπιστοσύνη» σημείωσε, καλώντας τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να παρέχουν αυτή την εμπιστοσύνη στους Έλληνες αστυνομικούς διαβεβαιώνοντας πως ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται πλησίον του Έλληνα πολίτη, προκειμένου να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον στις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται. 
 

Η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ 

Κατά τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε:
 
«Η σημερινή ημέρα, η Κυριακή των Αγίων Πάντων, έχει πλέον, καθιερωθεί στη συνείδηση όλων, όσων υπηρέτησαν και όσων υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, ως ημέρα απόδοσης τιμής, ως ημέρα αναγνώρισης, ως ημέρα με ιδιαίτερη αξία και συμβολική δύναμη. Είναι η ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία για να τιμήσει και να αναγνωρίσει και τυπικά το έργο και την προσφορά των αποστράτων του Σώματος.
 
Ο αστυνομικός Οργανισμός στηρίζεται στην ιστορία του, στις σταθερές βάσεις που δημιούργησαν, σταδιακά, οι παλαιότεροι συνάδελφοι μας, στις αρχές και το έργο που άφησαν, στο έργο που εξακολουθούν να προσφέρουν. Γιατί σ’ αυτόν τον Οργανισμό, σ’ αυτό το Σώμα, ο απόστρατος συνάδελφος  δεν αποκόπτεται, δεν απομακρύνεται, δεν χάνει την επαφή με τους εν ενεργεία συναδέλφους του.
 
Οφείλουμε λοιπόν, την ημέρα αυτή, την «Ημέρα προς τιμήν των Αποστράτων», παράλληλα με την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς των εν αποστρατεία συναδέλφων και την ευγνωμοσύνη μας προς αυτούς, να επαναδιατυπώσουμε τον όρκο και την υπόσχεση μας πως θα συνεχίσουμε το έργο τους, πως θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στις υποχρεώσεις μας, πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους, αντάξιοι των προσδοκιών της κοινωνίας.
 

Θέλω, ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσωπώντας το σύνολο της ηγεσίας και του εν ενεργεία προσωπικού, να σας διαβεβαιώσω πως παραμένετε πάντοτε ζωντανό και πολύτιμο τμήμα του αστυνομικού Σώματος. Πως  διατηρείτε πάντα τη θέση σας στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια. Πως είμαστε ευγνώμονες για το έργο και την προσφορά σας. Πως παραμένουμε πάντοτε «ευαίσθητοι» δέκτες των παραινέσεων, των σκέψεων, των προτάσεών σας.
 
Βάσει αυτής της λογικής, οι σχεδιασμοί του Σώματος και οι δράσεις που υλοποιούνται στο υποστηρικτικό – διοικητικό περιβάλλον περιλαμβάνουν, όπου αυτό είναι εφικτό και τους απόστρατους συναδέλφους:
– η ίδρυση Διεύθυνσης Ιστορίας για την ανάδειξη του έργου και της Ιστορίας του Σώματος έχει ήδη νομοθετηθεί• αποτελούσε, άλλωστε, ύψιστη ηθική υποχρέωση έναντι των θυσιών και της προσφοράς του Σώματος για τον ομιλούντα,
– οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές» αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για το σύνολο του εν ενεργεία και εν αποστρατεία, προσωπικού,
– η αμοιβαία συμμετοχή και στήριξη σε κοινωνικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες είναι προφανής,
– η  συνεχής προσπάθεια και η  προώθηση πρωτοβουλιών για περαιτέρω αξιοποίηση των αποστράτων συναδέλφων πρέπει να θεωρείται δεδομένη…
 
Επιδίωξη μας είναι η δυναμική, την οποία δημιουργούν η γνώση, η εμπειρία και η διάθεση για προσφορά των αποστράτων συναδέλφων και ο επαγγελματισμός, ο ζήλος, η ικανότητα και η προσήλωση στο καθήκον του εν ενεργεία προσωπικού του Σώματος, να αξιοποιηθεί προς το σκοπό αναβάθμισης του παρεχόμενου έργου προς τη χώρα και την κοινωνία και να αποτελέσει τη βάση για την προοπτική του Σώματος. Γιατί, για να δούμε πιο μακριά στο μέλλον πρέπει να παρατηρήσουμε πιο βαθιά στο παρελθόν και να εκμεταλλευτούμε όσα αυτό μας προσφέρει». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.