Τιμησε τον προστατη του ο Συλλογος Καππαδοκων και Μικρασιατων Ν. Ροδοπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Έκοψε τη βασιλόπιτά του για το 2019

Τη βασιλόπιτά του για το 2019 έκοψε ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» το πρωινό της  Κυριακής 13 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη της Κομοτηνής, βραβεύοντας τους νέους του για τις επιδόσεις τους στον στίβο της γνώσης και του αθλητισμού.
 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλόγηση της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Μετά ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και εκφώνησε λόγο με θέμα τον Μέγα Βασίλειο και το έθιμο της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
 
Το φλουρί από τη βασιλόπιτα των μελών, που ήταν ένα Κωνσταντινάτο, έτυχε στην κ. Σουρμελή Ελισάβετ.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Σωτηρακόπουλος Νικόλαος, η Πρόεδρος  της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο Ανώτατος Δ/κτής Φρουράς Κομοτηνής, ο Δ/κτής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο Δ/κτής της Αστυνομικής Δ/νσης Ν.Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρίτου Δημήτριος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Απαραίτητη η παρουσία της νέας γενιάς 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, ο Σύλλογος πάντα κόβει τη βασιλόπιτά του σε διαφορετικό χρόνο από τον χορό του, θέλοντας να τιμήσει τον Άγιο τόσο ως προστάτη του Συλλόγου αλλά και ως Καππαδόκα.
 
Ευχήθηκε δε όσα έχει διδάξει ο Άγιος Βασίλειος, την Αγάπη, τη φιλαλληλία, τη συνεργασία, να μας ακολουθούν στη ζωή μας, και όπως πάντα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
 

Ο κ. Φαρασόπουλος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στον χώρο τόνισε την ανάγκη να έρθουν κοντά στον Σύλλογο και οι νεότερες γενιές Καππαδοκών, ώστε αυτός  να μπορέσει να συνεχίσει και να διατηρεί άσβεστη την παράδοση των προγόνων τους.
 
Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε Γενική Συνέλευση των μελών και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.