Τιμησε τον Αγιο Γεωργιο ο Ελληνικος Στρατος στην Κομοτηνη

Με δοξολογία στο στρατόπεδο Παράσχου την οποία ακολούθησε επίδειξη οπλικών συστημάτων

Τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο τίμησε ο Ελληνικός Στρατός στην Κομοτηνή την Δευτέρα 23 Απριλίου στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο Παράσχου στην Κομοτηνή, με την καθιερωμένη δοξολογία, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, αλλά και τη συνηθισμένη επίδειξη οπλικών συστημάτων.
 

Για ακόμα μια χρονιά ο στρατός, με θρησκευτική ευλάβεια, πιστός στις ηθικές αξίες και παραδόσεις του έθνους μας, αλλά και με εθνική υπερηφάνεια, γιόρτασε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, με τα λάβαρα του Αγίου Γεωργίου να έχουν πρώτη θέση στον εορτασμό.
 

Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά στο χώρο του στρατοπέδου βρέθηκαν μαθητές από αρκετά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που γνώρισαν από κοντά τα οπλικά συστήματα που βρίσκονταν σε επίδειξη.
 

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου επισημάνθηκε ότι σκοπός της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δεν είναι να διεξάγουν πόλεμο, αλλά αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβολέα.
 

Προτεραιότητα, τονίστηκε στη διαταγή, είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις.
 

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό στις απαιτούμενες αλλαγές, πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες», τόνισε στην Ημερήσια Διαταγή του ο Αρχηγός του ΓΕΣ, που πρόσθεσε ότι η σκέψη όλων είναι στον αξιωματικό και τον υπαξιωματικό που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδρανούπολης. «Η σκέψη αυτή μας καθοδηγεί, ισχυροποιεί το ηθικό μας, ενισχύει την αποφασιστικότητά μας και ενδυναμώνει την προσήλωση στην αποστολή μας» κατέληξε.
 

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατοπέδου, ο Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.