Τιμησε την παγκοσμια Ημερα Ερυθρου Σταυρου η Κομοτηνη

Με την εικόνα του ιδρυτή του Ερρίκου Ντυνάν φωταγωγήθηκε η Νομαρχία

Η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού τιμήθηκε και στην Κομοτηνή, με το κτίριο της πρώην Νομαρχίας να «ντύνεται» στα χρώματα του οργανισμού και την εικόνα του ιδρυτή του, Ερρίκου Ντυνάν.
 
Όπως σημείωσε η κ. Κλάρα Τζελέπη, πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η 8η Μαΐου τιμάται η Παγκόσμια ημέρα του ερυθρού σταυρού και της Ερυθράς ημισελήνου, του μεγαλύτερου παγκοσμίως ανθρωπιστικού οργανισμού, η δράση του οποίου εμφορείται και διαπνέεται από τις 7 θεμελιώσεις αρχές, που φαινόταν και στο πλάι του κτιρίου
 
Αυτές είναι η ανεξαρτησία, η αμεροληψία, ο ανθρωπισμός, η ενότητα, ο εθελοντισμός, η οικουμενικότητα και η παγκοσμιότητα.
 
Έτσι τιμάται ο εμπνευστής και οραματιστής του Ερυθρού Σταυρού, ο Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1808 και ο οποίος, ζώντας την φρίκη του πολέμου στο Σολφερίνο της Ιταλίας το 1859, στον πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων της Γαλλίας και της Σαρδηνίας από τη μια πλευρά και της Αυστρίας από την άλλη, συνειδητοποίησε την ανάγκη να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες στο πολεμικό μέτωπο συσπειρώνοντας για αυτό το σκοπό, με όσα μέσα διέθεταν τότε, τους κάτοικους της περιοχής, ώστε να μεταφερθούν οι τραυματίες στα Νοσοκομεία.
 
Σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά ημισέληνος αναπτύσσει τη δράση του σε 191 χώρες, απασχολώντας εθελοντικά περίπου 13 εκ. εθελοντές, οι οποίο αγόγγυστα, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσειςκαι αποκλεισμούς, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο, με σκοπό την ανακούφισή του όποτε και οπουδήποτε χρειαστεί, συχνά μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
Ο Ερρίκος Ντυνάν ήταν ο πρώτος που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ το σύμβολο του ερυθρού σταυρού αποτελεί και αυτό τιμή σε αυτόν, μιας και αποτελεί αναστροφή των χρωμάτων της σημαίας της χώρας καταγωγής του, της Ελβετίας. 

Στήριξη στην προσπάθεια του Περιφερειακού Τμήματος 

Τοπ περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής, σημείωσε η κ. Τζελέπη, έχει τη χαρά, την τιμή και την υπερηφάνεια να πλαισιώνεται από εθελοντές και των τριών τομέων, νοσηλευτικής, κοινωνικής πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών, ναυαγοσωστών και διασωστών.
 
Αυτή την ημέρα λοιπόν τους ευχαρίστησε και τους επαίνεσε, γιατί χωρίς την παρουσία και την συνδρομή τους, το έργο και η προσφορά τους θα ήταν ημιτελής, ενώ ευχαρίστησε και όλους τους συμπολίτες μας που ανώνυμα και επώνυμα, συχνά από το υστέρημά τους, προσφέρουν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που βιώνουμε, οτιδήποτε μπορούν ενισχύοντας τις δράσεις τους, εμπνεόμενοι από τις αρχές που διαπνέουν το περιφερειακό τμήμα και τα μέλη τους, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους και παραμένει αρωγός στις δράσεις τους.
 
Κάλεσε δε την κοινωνία της Ροδόπης να πλαισιώσει τις νέες σειρές εκπαίδευσης, γιατί οι ανάγκες είναι πολυποίκιλες, και το ανθρώπινο δυναμικό δεν περισσεύει ποτέ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.