Τιμησε την ημερα της γυναικας η ΧΕΝ Κομοτηνης

Με μια γιορτή στην Πολιτιστική Κίνηση το βράδυ του Σαββάτου

Ετεροχρονισμένα γιόρτασαν την ημέρα της Γυναίκας τα μέλη της ΧΕΝ, στην γιορτή που διοργάνωσε το Σάββατο 11 Μαρτίου η ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Κομοτηνής στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.
 

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μας, γιατί θυμόμαστε τις γυναίκες που πάλευαν για τα δικαιώματά τους από τα τέλη του 19ου αιώνα» σημείωσε η κ. Χριστίνα Συκάκη, μέλος της ομάδας Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Κομοτηνής, τονίζοντας πως με πολύ αίμα και προσπάθεια κατακτήθηκαν πολλά δικαιώματα που θεωρούμε δεδομένα σήμερα. Για αυτό και θέλησαν να τιμήσουν την ημέρα αυτή όπως της αρμόζει, πραγματοποιώντας αυτή τη γιορτή, συνεχίζοντας βέβαια να παλεύουν για την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. «Η ΧΕΝ είναι μια παγκόσμια οργάνωση που παλεύει για τα δικαιώματα της γυναίκας και για την ουσιαστική ισότητα με τους άνδρες» σημείωσε η κ. Συκάκη, που ευχαρίστησε την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης για την παραχώρηση του χώρου.
 

Κατά την βραδιά έγινε προβολή ντοκιμαντέρ για την εικόνα του σώματος και την αρνητική επίδραση που έχει η τηλεόραση και τα περιοδικά στη διαμόρφωση της εικόνας σώματος των εφήβων κοριτσιών. Ταυτόχρονα μοιράστηκε στους συμμετέχοντες και ένα σταυρόλεξο που δημιούργησαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας, του οποίου απαντήσεις ήταν ονόματα γυναικών που είτε με τον αγώνα είτε με τα επιτεύγματά τους προώθησαν τα δικαιώματα των γυναικών.
 
Η ΧΕΝ Κομοτηνής έχει περίπου 80 μέλη, ενώ η ομάδα νέων γυναικών της περίπου 10, που συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις όπως η «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», η χριστουγεννιάτική τους εκδήλωση αλλά και η έκθεση παιδικού βιβλίου μέσα στο Μάιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.