Τιμησε με τον καλυτερο τροπο την 28η Οκτωβριου η Κομοτηνη (+Βιντεο)

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί και η παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ στην Κομοτηνή

Ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Κομοτηνής, το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, με αφορμή την εθνική μας επέτειο.
 
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων.
 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, στον Αδριάντα του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου – εθνεγέρτη της Ροδόπης στον ιερό αγώνα του 1821, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, όπου θεσμικοί και στρατιωτικοί εκπρόσωποι, σύλλογοι, εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και πολίτες έδωσαν το «παρών» για την κατάθεση στεφάνων, με την κυβέρνηση να εκπροσωπεί ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

 

Σύμμαχος ο καιρός στην παρέλαση

 
Ο καιρός αποτέλεσε σύμμαχο για τους Κομοτηναίους, που εκμεταλλεύτηκαν τη λιακάδα για να βγουν στους δρόμους και να συμμετάσχουν στην παρέλαση, χειροκροτώντας τους συλλόγους, τα σχολεία και τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν σε αυτή.

 

Εντυπωσίασαν για ακόμη μια φορά οι σύλλογοι της Κομοτηνής

 
Με συλλόγους από όλη τη Ροδόπη άνοιξε, όπως κάθε φορά, η  παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.
 
Για ακόμα μια χρονιά οι σύλλογοι της πόλης παρέλασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που είχα πλημμυρήσει την διαδρομή.
 
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

 

Η μαθητιώσα νεολαία της Κομοτηνής τίμησε την 28η Οκτωβρίου 

 
Τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Κομοτηνής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό την Δευτέρα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
 
Γονείς, συγγενείς και φίλοι καταχειροκρότησαν τους μαθητές, καθώς και τους προσκόπους που παρελαύνουν κάθε φορά μετά από αυτούς.
 
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
  

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή

 
Με έντονο βηματισμό και παράστημα παρέλασαν οι στρατιωτικές μονάδες της πόλης μας, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 
Όπως κάθε φορά οι σχηματισμοί εντυπωσίασαν το κοινό, που χειροκρότησε τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, της Αεροπορίας και της Εθνοφυλακής που παρέλασαν.
 
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
 


Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων
«Ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος Φιλιππίδης μαζί με ολόκληρο τον λαό είπε το ΟΧΙ και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια στην Ευρώπη από τότε μέχρι και σήμερα»

 
«Ο τόπος μας έχει έναν ιδιαίτερο λόγο να σεμνύνεται αυτή την ημέρα» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, αναφερόμενος στον «Αρχιεπίσκοπο του ΟΧΙ» τον Χρύσανθο Φιλιππίδη που όπως σημείωσε «μαζί με ολόκληρο τον λαό είπε το ΟΧΙ και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια στην Ευρώπη από τότε μέχρι και σήμερα».


 

Ευριπίδης Στυλιανίδης
«Πίστη και ενότητα χρειαζόμαστε και σήμερα για το αύριο»

 
«Θυμόμαστε και διδασκόμαστε από το τι πέτυχαν οι Έλληνες όταν είχαν πίστη στην δύναμη της πατρίδος και ενότητα» τόνισε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης για να επισημάνει πως « αυτή τη πίστη και την ενότητα χρειαζόμαστε και σήμερα για το αύριο». 


 

Δημήτρης Χαρίτου
«Με εθνική ομοψυχία και ενότητα να αντιμετωπίσουμε τις αμφισβητήσεις και τις απειλές»

 
Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό σημείωσε στο μήνυμά του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου υπογραμμίζοντας πως «ο φασισμός σήμερα εμφανίζεται με πολλές μορφές». «Η σημερινή ημέρα είναι και ημέρα περισυλλογής και αναστοχασμού» εξήγησε για να επισημάνει πως «όπως τότε η χώρα μας όρθωσε το ανάστημά της έτσι και αυτές τις ημέρες που αμφισβητούνται το διεθνές δίκαιο, οι Διεθνείς Κανόνες και Συνθήκες χρειάζεται με εθνική ενότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε και τις αμφισβητήσεις και τις απειλές».
 

Χρήστος Μέτιος
«Το παράδειγμα των προγόνων μας να αποτελέσει οδηγός στις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουμε»

 
«Τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία» σημείωσε στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος επισημαίνοντας πως «το παράδειγμά τους ας αποτελέσει οδηγό στις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ας εμπνεύσει ελπίδα για το αύριο».
 

Νίκος Τσαλικίδης
«Το μήνυμα της ενότητας και της συνεργασίας πιο επίκαιρο από ποτέ»

 
Το δικό του μήνυμα έστειλε μετά το τέλος της παρέλασης και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια  μέρα που μας θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες, την προσπάθεια και τις θυσίες που έχουν κάνει οι πρόγονοί μας ώστε να διατηρούμε μέχρι και σήμερα το αίσθημα της ελευθερίας, αλλά και το αίσθημα της ασφάλειας στην πατρίδα μας» για να υπογραμμίσει πως το «το μήνυμα της ενότητας και της δημοκρατίας, της συνεργασίας και όλης αυτής της μεγάλης αγωνιστικότητας που είχαν επιδείξει στο παρελθόν οι πρόγονοί μας, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ ώστε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές». 
 

Γιάννης Γκαράνης
«Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όσους “έπεσαν” για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία μας»

 
«Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όλους αυτούς και τις πράξεις των προγόνων μας που έπεσαν για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία μας» τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.