Τηλεοπτικο επεισοδιο στον Εχινο

Ένα επεισόδιο προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο ορεινό χωριό Εχίνος της Ξάνθης. Ο σκηνοθέτης σειράς του Alpha «Αρχιπέλαγος», Τάσος Μακρίδης έκανε παράλληλα γυρίσματα σε Εχίνο και Μύκη. Ο ίδιος βρισκόταν με τους βασικούς ηθοποιούς στον Εχίνο και σχεδίαζε να γυρίσει αισθησιακή σκηνή σε ένα τζαμί του χωριού, περίπου στη 1.00 το μεσημέρι. Ηθοποιός της σειράς με ελαφρά περιβολή – κομπιναιζόν κάτω από το παλτό – τάραξε την ηρεμία δύο νεαρών πιστών που προσεύχονταν εκείνη την ώρα στο τζαμί, την τρίτη μέρα της γιορτής μπαϊράμ.

Οι πιστοί μετέβησαν σε άλλο τζαμί, ειδοποίησαν τους εκεί πιστούς και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Εχίνου, ο εισαγγελέας ανέλαβε την υπόθεση – παραβίαση άρθρου 199 ποινικού κώδικα για προσβολή θρησκείας – και η αστυνομική δύναμη του Εχίνου ανέλαβε να καθησυχάσει το πλήθος.

Στην περιοχή έσπευσε και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στο πλήθος. Περίπου 200 άτομα βρίσκονταν έξω από το τμήμα, στην πλειοψηφία τους νέοι και γυναίκες, όχι τόσο εξοργισμένοι, όσο παρακινημένοι από περιέργεια για να δουν τους ηθοποιούς και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η αστυνομία ανησυχούσε περισσότερο μήπως κάποια κουβέντα του κόσμου πυροδοτήσει αντιδράσεις και λειτουργήσει αυτόματα η ψυχολογία του όχλου.

Οι κασέτες από τα γυρίσματα κατασχέθηκαν αν και η επίμαχη σκηνή στο τζαμί δεν πρόλαβε να γυριστεί.

Μ.Α. – Μ.Μπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.