Τηλεφωνημα-φαρσα για βομβα στα δικαστηρια

Άρον άρον εκκενώθηκε χθες το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, με την συνδρομή των αστυνομικών της Ασφάλειας και αυτών της φύλαξης του μεγάρου, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα, για τοποθέτηση βόμβας στους χώρους κτιρίου η οποία επρόκειτο να εκραγεί στη μια το μεσημέρι.

Στις 12:20 μετά το μεσημέρι, αστυνομικός της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημέρωσε τον Εισαγγελέα της έδρας , κατά την συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Θράκης για το τηλεφώνημα. Αμέσως η αίθουσα, οι υπηρεσίες κι οι διάδρομοι τόσο του Εφετείου όσο και του Πρωτοδικείου, εκκενώθηκαν.

Δικαστές, εργαζόμενοι και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στις εγκαταστάσεις του μεγάρου, απομακρύνθηκαν στον απέναντι πεζόδρομο, όπου και παρέμειναν για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Το τηλεφώνημα αποδείχτηκε κακόγουστη φάρσα μια και οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό.


Αυτό το οποίο πάντως κίνησε το ενδιαφέρον τους, με συνέπεια την παράταση της αναστάτωσης που προκλήθηκε, ήταν ένας μηχανισμός με μπαταρίες που βρέθηκε σε ένα από τα γραφεία του ισογείου. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, επρόκειτο για ένα από τα εργαλεία που παράγουν ήχους πουλιών και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους κυνηγούς. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από υπάλληλο, δεν ήταν παρά ένα από τα λεγόμενα «πειστήρια» παλαιότερων υποθέσεων που εκδικάστηκαν και βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο των δικαστηρίων.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, συνεχίστηκε κανονικά η λειτουργία των υπηρεσιών όπως επίσης οι συνεδριάσεις στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο.

Επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν δεν υπήρξαν, ενώ εικάζεται ότι το τηλεφώνημα συνδέεται με την επιθυμία κάποιων να αναβληθεί η εκδίκαση υπόθεσης από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης που αφορούσε σε επενδύσεις που υπάχθηκαν για χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο 1892.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.