Τηλε – εκδηλωσεις για τηλε – ενημερωση μαθητων για τους σεισμους

Ο ΟΤΕ, σε συνεργασία με το ΙΝ.Ε.Α.Γ. (Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου) και με την έγκριση των ΥΠΕΠΘ (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) και Παιδαγωγικού Ινστιτούτου διοργανώνουν, σε πανελλήνια κλίμακα, μια σειρά τηλε-εκδηλώσεων για την τηλέ-ενημέρωση μαθητών των τάξεων 5ης και 6ης Δημοτικών Σχολείων, με θέμα: «Απλά και Πρακτικά Θέματα για τους Σεισμούς».

Ομιλητής στις εκδηλώσεις αυτές θα είναι ο κ. Ηλίας Κούτσικος, Διδάκτορας Φυσικός – Γεωφυσικός, Πάρεδρος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κάνοντας χρήση των Τηλεματικών Υπηρεσιών, προϊόν της νέας τεχνολογίας.

Η ενημέρωση αυτή είναι προσφορά του ΟΤΕ προς την μαθητιώσα νεολαία, για ένα πολύ σημαντικό θέμα, όπως είναι οι Σεισμοί. Ένα γεωφυσικό φαινόμενο, διαχρονικά επίκαιρο για τη χώρα μας, αφού, αυτή, είναι μια κατεξοχήν σεισμογενής περιοχή. Έτσι, με τη χρήση των τηλεματικών υπηρεσιών, είναι δυνατόν να ενημερώνονται, σε βασικά και επίκαιρα θέματα, από ειδικούς ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού, όπως είναι η μαθητιώσα νεολαία, που βρίσκονται στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, όπου η επίσκεψη των ειδικών είναι σπάνια και όταν αυτή πραγματοποιείται είναι χρονοβόρος και δαπανηρή.

Εκτιμάται ότι με την προσφορά αυτή του ΟΤΕ θα ενημερωθούν μέχρι τέλους του έτους, πλέον των 12.000 μαθητών δημοτικών σχολείων, απ’ όλη την Ελλάδα, που κατά κανόνα θα είναι εκτός αστικών κέντρων.

Στο Νομό μας, θα πραγματοποιηθούν (5) τηλέ-εκδηλώσεις (οι πρώτες 4 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί) από τις οποίες θα ενημερωθούν σε θέματα σεισμών περί τους 1.000 μαθητές.

Η τελευταία τηλέ-εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2001 και ώρα 12.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και θα την παρακολουθήσουν περί τους 100 μαθητές με τους δασκάλους τους από δημοτικά σχολεία της Κομοτηνής, του Ιάσμου, του Αιγείρου και της Ξυλαγανής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.