Τι μελλει γενεσθαι για τον Πολιτιστικο Συλλογο Γυναικων Υφαντων;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού για την επιστροφή του χώρου στον οποίο στεγάζονταν ο Σύλλογος

Ενημέρωση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απομάκρυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Υφαντών από το χώρο εντός του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής, όπου βρίσκονταν εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.
 
Μάλιστα για το θέμα οι κάτοικοι του οικισμού υπέγραψαν καταγγελία για την απόφαση, τονίζοντας ότι στον επίμαχο χώρο στεγάζεται επί πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Yφαντών, μια όαση πολιτισμού για τις γυναίκες και τη νεολαία του οικισμού.
 
Στο τέλος μάλιστα ζητούν να ληφθεί η καταγγελία τους σοβαρά υπόψη, διαφορετικά θα προβούν σε διαφορετικού είδους διαμαρτυρία. 

Υποχρεωτική η επιστροφή στο Ειδικό Σχολείο 

Αφορμή για τη διαμαρτυρία ήταν το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αποφάσισε να αποδοθεί ο χώρος του Ειδικού Σχολείου, ο οποίος χρησιμοποιούνταν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, για τις σχολικές ανάγκες.
 
Αυτό έγινε μετά από αλληλογραφία του Σχολείου και της αρμόδιας Διοίκησης Εκπαίδευσης προς το Δήμο, και, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, αποτελούσε δέσμια υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδώσει το χώρο, με βάση το νόμο που υποχρεώνει όπου υπάρχουν σχολικοί χώροι αυτοί να διατίθενται πρωτίστως για την εκπαίδευση και μόνο προσωρινά, εφόσον υπάρχει αποδοχή από το σχολείο, να παραχωρούνται σε συλλόγους.
Το Ειδικό Σχολείο από πέρυσι είχε ενημερώσει το Δήμο Κομοτηνής ότι οι υφιστάμενοι χώροι δεν επαρκούν και ο επίμαχος είναι απαραίτητος για τη σχολική μονάδα, για αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε σε αυτή την απόφαση. 

Αδυναμία μετεγκατάστασης σε άλλο χώρο 

Αυτό όμως δημιούργησε πρόβλημα στο Σύλλογο, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν τον κ. Πετρίδη στο γραφείο του, όπου και τους εξήγησε την αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει κάποια άλλη απόφαση, τονίζοντας παράλληλα πως αν βρεθεί κάποιος άλλος κατάλληλος χώρος στον οικισμό, που να μπορεί να παραχωρηθεί ή διαμορφωθεί  η διοίκηση του Δήμου είναι πρόθυμη να το πράξει.
 
Ο ίδιος είχε την πρόταση να αναμορφωθεί ο χώρος του αγροτικού συλλόγου, ο οποίος ήταν διαθέσιμος, όμως αυτός μισθώθηκε.
 
Ο κ. Πετρίδης, αφού ενημέρωσε για το θέμα και την καταγγελία, τόνισε πως η προηγούμενη απόφαση παραμένει δεσμευτική, όμως μπορεί το Συμβούλιο να δεσμευτεί ότι αν βρεθεί χώρος θα συνδράμουν κατάλληλα.
 
Σε ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως στα χρόνια που ο Σύλλογος είχε το χώρο τον φρόντισε και «επένδυσε» σε αυτόν τόσο χρηματικά όσο και με την εργασία του, όμως ο νόμος είναι σαφής, και δεν εναπόκειται η παραχώρησή του στην διακριτική ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη στιγμή που το σχολείο τον έχει ζητήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.