Τη μαγεια του θεατρου

Δύο θεατρικές παραστάσεις με το έργο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσκόπουλου παρακολούθησαν στον κινηματογράφο «Αστέρια» την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου τα παιδιά από τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής. Οι παραστάσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί από τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που συνοδευόμενοι από τους γονείς τους πήγαν στον κινηματογράφο Αστέρια για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Από τον Σεπτέμβριο παίζεται η παράσταση αυτή στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία και τις Κυριακές για το κοινό. Οι ηθοποιοί που παίζουν στην παράσταση είναι επαγγελματίες ηθοποιοί από τη Θεσσαλονίκη. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η συγκεκριμένη παράσταση στη Θεσσαλονίκη και μεγάλη ζήτηση ήταν αφορμή για να περιοδεύσει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως είναι η Ξάνθη, η Γιαννιτσά, το Λιτόχωρο.

«Είναι πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Κομοτηνή. Θα πάμε και Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας», ανέφερε η κ. Παυλίνα Χαρέλα, η οποία ερμήνευσε τον ρόλο μιας από τις δυο αδελφές.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί που έπαιξαν στην παράσταση είναι: η Βάσω Μπαϊρακτάρη (η Πεντάμορφη), ο Μιχάλης Σιώνας (το Τέρας), ο Παντελής Καραγιάννης (ο πατέρας), η Άννα Σιταρίδου (η Νένα), η Κατερίνα Λύκου και η Παυλίνα Χαρέλα (δύο αδελφές) και ο Νίκος Αρτετζάτος (ναυτικός). Υπευθύνος φωτισμού – ο Νέσσος Ατακτίδης.

«Ο Οργανισμός των Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Κομοτηνής πήρε άλλη μια πρωτοβουλία με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου που φιλοδοξεί να διαδραματίσει στο πλαίσιο της λειτουργίας του.

Με δική του πρωτοβουλία αλλά και σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Β΄ Παιδικού Σταθμού συμφώνησαν ώστε το Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης να δώσει δύο παραστάσεις στον κινηματογράφο Αστέρια παρουσιάζοντας το παραμύθι «η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Τα παιδιά που ζούνε στην Κομοτηνή, στην ελληνική ύπαιθρο γενικότερα, δεν είναι δυνατόν να στερούνται το καλό θέατρο αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του χαρακτήρα τους και δίνουν ευκαιρίες για ψυχαγωγία πέρα από την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλεται από τους παιδαγωγούς και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών ώστε να ζούνε μέσα σε ένα άρτιο παιδαγωγικά περιβάλλον», όπως μετέφερε ο πρόεδρος των Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Κομοτηνής κ. Δάμων Δαμιανός.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.