Τι ειδε η Ντορα Μπακογιαννη στη Ροδοπη

Επισκέψεις σε Φιλλύρα και Κομοτηνή περιλάμβανε η περιοδεία της κ. Μπακογιάννη, που παρέστη και στον αγιασμό των υδάτων στη Μαρώνεια

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ροδόπη, την οποία επισκέφτηκε την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο πλαίσιο περιοδείας της στην περιοχή.
 

Η κ. Μπακογιάννη ολοκλήρωσε την περιοδεία της στον αγιασμό των νερών που πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, όπου και ευχήθηκε τόσο σε αυτούς που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό, όσο και σε όσους συγκεντρώθηκαν στο χώρο.
 
Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη είχε βρεθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου παρακολούθησε τη λειτουργία, της οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.
 

Μετά τον αγιασμό των υδάτων στη Μαρώνεια η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως ήταν για την ίδια, «σε αυτό το ιστορικό μέρος και το λιμάνι της, μια πολύ μεγάλη στιγμή», και ευχήθηκε από το βάθος της καρδιάς της «καλή χρονιά, υγεία και προκοπή στα σπίτια όλων και το άγιο φως να φωτίσει όλους τους Έλληνες και να τους δώσει πάνω από όλα ελπίδα και χαμόγελο ξανά που το έχουν τόσο ανάγκη».
 

Την προηγούμενη μέρα η κ. Μπακογιάννη είχε επισκεφτεί τόσο το Διοικητήριο Ροδόπης, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, οι οποίοι την κέρασαν και… θρακιώτικο τσίπουρο, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Φιλλύρα, στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αρριανών, όπου της επιφυλάχθηκε ζεστή υποδοχή από τα μέλη του κόμματος και όχι μόνο.
 

Στη συνέχεια μετέβη στο Δήμο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση.
 

Η κ. Μπακογιάννη, που είχε επισκεφτεί το Δήμο και ως Δήμαρχος Αθηναίων, μίλησε για το πόσο απαραίτητη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ εξέφρασε την άποψη πως το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι καταστροφικές για αυτή.
 

Σημείωσε δε πως ενώ θα έπρεπε το κύριο θέμα της συζήτησης να ήταν η υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιλάμε για την απλή αναλογική, που ούτε λύσεις θα δώσει, ούτε θα βοηθήσει τον θεσμό.
 

Πάντως λίγο πριν αποχωρήσει από το Δήμο για την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Κομοτηνής, η κ. Μπακογιάννη είχε την ευκαιρία να ακούσει τα κάλαντα από την Αρμένικη Κοινότητα της Κομοτηνής, που γιόρταζε τα Χριστούγεννα και τα Φώτα την επόμενη μέρα, έχοντας και μια απροσδόκητη συνάντηση, μιας και ο ιερέας του ναού ήταν παλιός γνωστός, από την εποχή που αυτή ήταν Δήμαρχος Αθηναίων και αυτός βρισκόταν στην Μητρόπολη Ορθοδόξων Αρμενίων στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.