Τι αποφασισε η Ενωση Εκκοκκιστων και Εξαγωγεων Βαμβακος για τις παραλαβες

Ενόψει και της περιόδου συλλογής

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) ενημερώνει ότι η Γενική Συνέλευση των μελών της, σε πλήρη απαρτία, στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, και στα πλαίσια της εφαρμογής της ισχύουσας ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2769/04-07-2019) να εφαρμόσει τα ακόλουθα για τις παραλαβές Συσπόρου Βάμβακος της Εσοδείας 2019/2020:
 
α) Έκαστο Εκκοκκιστήριο θα προβαίνει σε μέτρηση του ποσοστού Υγρασίας Συσπόρου Βάμβακος και αναγραφή στα δελτία Ποιοτικής και Ποσοτικής παραλαβής για κάθε εισερχόμενη παρτίδα του παραδιδόμενου προϊόντος
 
β) Η αναρτημένη στην είσοδο εκάστου Εκκοκκιστηρίου, καθημερινά, τιμή αγοράς του Σύσπορου Βαμβακιού από τους παραγωγούς, ανάλογα με την ποιοτική διαβάθμιση, θα αναφέρεται σε Σύσπορο Βαμβάκι με υγρασία έως 13%.
 
γ) Ενημερώνουμε τους βαμβακοπαραγωγούς ότι δεν θα γίνουν παραλαβές Συσπόρου Βάμβακος που έχει συλλεχθεί με μηχανές απογύμνωσης φυτού Βάμβακος (μηχανές Stripper).
 
«Παρακαλούμε για τη συνεργασίας σας και την υποστήριξή σας στην προσπάθεια την Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος για την αναβάθμιση της Ελληνικής Βαμβακοκαλλιέργειας. Σας ευχόμαστε καλή συγκομιδή!» τονίζει, γνωστοποιώντας τα παραπάνω σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΕΕΕΒ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.