Θλιψη και συγκινηση για τον Κωνσταντινο Τριανταφυλλακη

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στις 1 το μεσημέρι η οικογένεια, οι φίλοι και οι πολιτικοί σύντροφοι στον Κώστα Τριανταφυλλάκη, ο οποίος «έφυγε» αναπάντεχα στα 28 του χρόνια, σκορπώντας πόνο και θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης ήταν ευρέως γνωστός εξαιτίας της ενασχόλησής του με τα κοινά και της πολιτικής του δράσης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από τη νεαρή ηλικία του. Η δράση του στους κόλπους του ΤΕΙ Κρήτης από όπου και αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής των Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης ήταν έντονη, επιτυγχάνοντας να καταστεί ένα πρόσωπο ιδιαιτέρως αγαπητό ανάμεσα στους συμφοιτητές του και στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ασίτες του Ηρακλείου. Η είδηση του χαμού του την περασμένη Τετάρτη αιφνιδίασε και βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία και τους πολυάριθμους φίλους του. Η καρδιά του δεν άντεξε στο τεστ κοπώσεως στο οποίο είχε υποβληθεί στην Αθήνα, στο Ευγενίδειο, μετά από μια αδιαθεσία που είχε νιώσει. Με το άκουσμα της είδησης, έξω από το Ευγενίδειο συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κόσμου, ενδεικτικό της δημοφιλίας και της αποδοχής που έχαιρε. Η σορός του μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα με αεροπλάνο C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, καθώς υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι και τον συνόδευσαν στο πατρικό του σπίτι. Η κηδεία του έγινε χθες Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Δεσπότη Χριστού στις Κάτω Ασίτες.

Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης εκτός από πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό, είχε ανοιχτό πνεύμα και ορίζοντες. Από νωρίς, από την ηλικία των 17 χρόνων ένιωσε την ανάγκη να πολιτικοποιηθεί και να κομματικοποιηθεί εντασσόμενος στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία και η προσωπικότητά του εκτιμήθηκαν γρήγορα από τους νεολαίους, οι οποίοι τον ανέδειξαν ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Νομαρχιακής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου. Συμμετείχε στις εκλογές για τη θέση του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το 2008, όπου και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη. Τα θερμά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου. Μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΤΕΙ Πειραιά.

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για το θάνατο του Κώστα Τριανταφυλλάκη: «Ο αδόκητος θάνατος του συντρόφου μας Κώστα Τριανταφυλλάκη, μας γέμισε όλους με βαθιά θλίψη. Ο Κώστας αν και έφυγε από κοντά μας πολύ πρόωρα, είχε δώσει δείγμα γραφής της αγωνιστικής του στάσης, στρατευμένος μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην κοινή μας προσπάθεια για να αλλάξουμε τον κόσμο. Οι νέοι σύντροφοί μας τον είχαν γι αυτό ξεχωρίσει, εκτιμήσει και αναδείξει μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Θα τον τιμούμε πάντα, συνεχίζοντας τον αγώνα για τους κοινούς μας στόχους. Στην οικογένειά του εκφράζω την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου».

Δήλωση Άγγελου Βουράκη, τέως γραμματέα της ΠΑΣΠ Κομοτηνής

«Ήταν ένας πολύ καλός φίλος, αγωνιστής έδωσε μάχες πολλές και για την ΠΑΣΠ, και για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και για κόμμα. Δυστυχώς όμως τη μάχη της ζωής του στάθηκε ανίκανος να την αντιμετωπίσει και έφυγε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.