Θλιψη και απογοητευση για τους αγροτες της Ροδοπης

Στον αστερισμό κινητοποιήσεων εισέρχεται ο αγροτικός κόσμος της Ροδόπης μετά τις απογοητευτικές απαντήσεις που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αντιπροσωπεία φορέων του νομού Ροδόπης που επισκέφθηκε την Τρίτη τον υφυπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό.

Με χθεσινές του δηλώσεις ο νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, που μετείχε στην αντιπροσωπεία έκανε λόγο για «θλίψη» και «απογοήτευση», ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε στο υπουργείο όπου τους ελέχθη ότι η Ροδόπη έχει κατά καιρούς πάρει πολλά(!) και ότι δεν δικαιούται να ζητά περισσότερα. Ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι συντελείται «μια πολύ μεγάλη αδικία» και πρόσθεσε: «τα προβλήματα της Θράκης δεν προσεγγίζονται ούτε με νούμερα ούτε με λογιστικά τερτίπια». «Πρέπει να υπάρχει βούληση και τόλμη», κατέληξε.

Σήμερα εν τω μεταξύ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΑΣ και με τα συνδικαλιστικά όργανα όπου πλέον θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που θα πάρουν και τη μορφή κινητοποιήσεων. «Θα πρέπει ο αγροτικός κόσμος σύσσωμος, με μια ενιαία έκφραση, να είναι μαζί μας», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης και δεσμεύθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοοικονομικοί φορείς και ο ίδιος «θα είναι μπροστά στον αγώνα μέχρι να δικαιωθεί η περιοχή μας γιατί πράγματι εδώ και μερικά χρόνια ο αγρότης βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι λόγω της υψηλής φετινής παραγωγής αλλά και των προβλημάτων που παρουσίασε η εσοδεία των δύο προηγούμενων χρόνων, παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπάρχει υψηλή στρεμματική απόδοση με πολύ μικρή ηρτημένη, σε μια σεζόν που αναμένεται να υποστεί μείωση και η τελική τιμή του προϊόντος, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δυσμενή την πρόβλεψη για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.