Θλιψη για τον αδικο χαμο του 18χρονου «ηρωα» απο τον Αρατο

Αβάσιμα τα περί θανάτου του πατέρα του

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Άρατου Ροδόπης, μόλις έγινε γνωστό, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ότι ένα από τα 9 θύματα του μακελειού που είχε συμβεί την προηγούμενη μέρα στο Μόναχο ήταν ο καταγόμενος από τον οικισμό, Χουσεΐν Νταϊτζίκ. Ο αδικοχαμένος 18χρονος, παρότι είχε γεννηθεί στη Γερμανία, όπου οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από τα τέλη της δεκαετίες του ’80, εντούτοις διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του. Ενδεικτικό αυτού ήταν ότι και στο προφίλ του στο facebook είχε επιλέξει αντί του επωνύμου να βάλει το όνομα του χωριού του. Στον Άρατο συνήθιζε να βρίσκεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, για να βλέπει τη γιαγιά του και να συναντά τους συνομήλικους φίλους του.
 
Ένα στοιχείο που συγκλονίζει στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του από τον γερμανοϊρανό μακελάρη του Μονάχου, είναι ότι φέρεται να αυτοθυσιάστηκε για να σώσει από τα πυρά την αδελφή του. Ο Έλληνας «ήρωας», όπως τον χαρακτήρισαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δέχτηκε δύο σφαίρες έξω από το χώρο εστιατορίου του εμπορικού κέντρου Olympia, αφού πρόλαβε όμως να απωθήσει την αδελφή του για να μην τη βρουν τα πυρά του δράστη.
 
Στο άκουσμα της τραγικής είδησης για τον θάνατο του γιου του, ο 56χρονος πατέρας του, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή. Πάντως, οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και ήθελαν τον 56χρονο να απεβίωσε μετά από αυτήν την περιπέτεια με την υγεία του, διαψεύστηκαν από το οικογενειακό του περιβάλλον. Αντίθετα, φέρεται να έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί για νοσηλεία.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι η κηδεία του αδικοχαμένου νέου αναμένεται να γίνει στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας στον Άρατο. Η σωρός του θα μεταφερθεί από τη Γερμανία μέσα στα επόμενα 24ωρα, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.