Θετικη ανταποκριση στην επιστολη του ζευγους Αντωνακακη για το Θερινο Δημοτικο Θεατρο

Συζήτηση για επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε την επιστολή, με αποδέκτη τον δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη, των αρχιτεκτόνων Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη, που με αρχιτεκτονικά σχέδια δικά τους κατασκευάστηκε το Θερινό
 
Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Οι δύο διακεκριμένοι αρχιτέκτονες κατέθεταν προτάσεις για επιδιορθώσεις, βελτιώσεις και κάποιες πρόσθετες διαμορφώσεις του υπαίθριου χώρου του Θεάτρου, ενώ προσφέρονταν να συμβάλλουν ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι όλα αυτά με σκοπό την αναβάθμιση του κτηρίου, για να συμβάλλει «στην αποκατάσταση της αρχικής σύλληψης του ως τοπόσημου πολιτισμού δίπλα στο γειτονικό Αρχαιολογικό Μουσείο». 

Γιώργος Πετρίδης «Στενοχωρήθηκα που δεν υπήρξε η δυνατότητα να βρεθούμε και να μιλήσουμε από κοντά, θα γίνει όμως αυτό σύντομα, με δικής μας πρωτοβουλία»

Η πρωτοβουλία του ζεύγους Αντωνακάκη έτυχε της επιδοκιμασίας του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη, που μιλώντας στο Ραδιόφωνο του «Παρατηρητή» για το θέμα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να έρθει σε επαφή σύντομα με τους δύο αρχιτέκτονες. Ο κ. Πετρίδης υπενθύμισε βέβαια τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, που έχει ο δήμος στον τομέα των συντηρήσεων κτηρίων, εντούτοις υπογράμμισε ότι «η ανάδειξη του κτιρίου αυτού πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας». «Εισέπραξα πολύ θετικά την πρωτοβουλία», αποκρίθηκε σε σχετικό ερώτημα, για να συμπληρώσει ότι «στενοχωρήθηκα μάλιστα που δεν υπήρξε η επικοινωνία και η δυνατότητα να βρεθούμε και να μιλήσουμε από κοντά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην πόλη». «Θα γίνει όμως αυτό σύντομα, με δική μας πρωτοβουλία», έσπευσε να επισημάνει. «Είναι προς τιμήν τους ότι αγαπάνε την πόλη», συνέχισε, «ότι αγαπάνε τη δουλειά τους και ότι ενδιαφέρονται χωρίς καμία παρότρυνση και προτροπή για το μέλλον αυτού του δικούς τους δημιουργήματος». 

«Όταν ο δήμος έχει το 1/8 των χρημάτων που δίνονταν πριν από 5-6 χρόνια, θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις πρώτα στα σχολεία»

Για τις δυνατότητες υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων, ο κ. Πετρίδης υποστήριξε ότι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι πολύ περιορισμένες. «Όταν ο δήμος έχει το 1/8 των χρημάτων που δίνονταν πριν από 5-6 χρόνια για επισκευές, συντηρήσεις, κλπ. στα κτήρια ευθύνης του», σημείωσε χαρακτηριστικά, «αντιλαμβάνεστε ότι θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις πρώτα στα σχολεία». Ωστόσο επισήμανε ότι «η ανάδειξη του κτηρίου αυτού για την πόλη μας, πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας». 

«Είμαι βέβαιος ότι αν αποφασιστεί και επιχειρηθεί κάποια προσθήκη στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, αυτονόητα θα σεβαστεί την αρχιτεκτονική του»

Ερωτηθείς, τέλος, για τις πληροφορίες που θέλουν να σχεδιάζεται επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τέτοια συζήτηση, δηλώνοντας όμως ότι δεν είναι έτοιμος να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της παρέμβασης. «Είμαι βέβαιος», περιορίστηκε να τονίσει, «ότι αν αποφασιστεί και επιχειρηθεί κάποια προσθήκη στο κτήριο του Μουσείου, αυτονόητα θα σεβαστεί την αρχιτεκτονική του». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.