Θετικες εξελιξεις για το «τελος» της ταλαιπωριας σε οσους διερχονται απο τον μεθοριακο σταθμο της Νυμφαιας

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το τέλος της ταλαιπωρίας για τους χιλιάδες τουρίστες που διέρχονται επί καθημερινής βάσεως από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας με τελικό προορισμό, τώρα το καλοκαίρι, τις παραλίες της βορείου Ελλάδος.
 
Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν έως τώρα -και φέτος- στο σημείο ελέγχου των όσων εισέρχονται στην χώρα μας, φαίνεται πως θα αποτελέσουν παρελθόν. Αυτό τουλάχιστον ελπίζει -ή έστω στη μείωση της ώρας παραμονής των επισκεπτών στην εν λόγω διάβαση- η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την άρση από πλευράς Βουλγαρίας των πρόσθετων ελέγχων που είχαν επιβληθεί.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του κ. Γιώργου Παυλίδη ειδικότερα, το Υπουργικό Συμβούλιο της γείτονα χώρας, πριν από περίπου δέκα μέρες έδωσε το «πράσινο φως» ούτως ώστε οι πρόσθετοι έλεγχοι που είχαν επιβληθεί λόγω του μεγάλου προσφυγικού ρεύματος το προηγούμενο διάστημα, να αρθούν.
 
Θετικές λοιπόν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ταλαιπωρίας που υφίστανται όσοι, τουρίστες και μη, διέρχονται από τη συγκεκριμένη συνοριακή δίοδο, με μόνο θετική επιρροή και σε ό,τι αφορά την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.
 
Σημαντική ωστόσο παράμετρος που πρέπει, σύμφωνα και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, να ληφθεί υπόψιν, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα σημεία εισόδου στην χώρα μας, είναι το γεγονός ότι ειδικά σε περιόδους αιχμής, η μεγάλη εισροή τουριστών οδηγεί σε καθυστερήσεις.
 
Καθυστερήσεις ωστόσο οι οποίες ελπίζουμε να περιοριστούν στο λιγότερο δυνατό! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.