Θετικα τα αποτελεσματα των επιτυχοντων για την πολη της Κομοτηνης

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Η πόλη της Κομοτηνής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Διευθυντών των σχολείων, απέδειξε καλό βαθμό όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

1ο Λύκειο Κομοτηνής: 86 οι επιτυχόντες

«Όσον αφορά το 1ο Λύκειο φέτος πήγε καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σ’ αυτό συνέβαλε και το νέο σύστημα που αποτελεί πολιτική του υπουργείου Παιδείας και βοηθάει τα παιδιά να πιάνουν κάποια σχολή.

Στο 1ο Λύκειο είχαμε περίπου 86 μαθητές από την φετινή χρονιά και 13 μαθητές που με το ποσοστό 10% αλλάζουν σχολή. Δηλαδή, συνολικά, γύρω στα 100 παιδιά πέρασαν στις εξετάσεις.

Βέβαια, όποιος θέλει να πετύχει καλύτερες σχολές, θα πρέπει να πάει στις πιο ψηλές σχολές, όπου χρειάζονται πολλά μόρια, πάνω από 19.

Το σχολείο είναι έτοιμο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την προσεχή Δευτέρα. Υπάρχει το μόνιμο διδακτικό προσωπικό στο σχολείο που καλύπτει όλο το βασικό πρόγραμμα.

Όμως, υπάρχει δυσκολία με τα μαθήματα επιλογής τα οποία καλύπτουν το τέλος του προγράμματος, δηλαδή στη ζώνη της 6-7ης ώρας.

Συνεργαζόμαστε με πολλά σχολεία , κάποιοι συνάδελφοι πηγαίνουν σε 2-3 σχολεία και υπάρχει δυσκολία μέχρι να ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα.

Όσον αφορά τις αίθουσες και τα εργαστήρια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και βασικά το σχολείο είναι έτοιμο για την επόμενη σχολική χρονιά», τονίζει ο διευθυντής του σχολείου κ. Κάζης.

2ο Λύκειο Κομοτηνής: 90 οι επιτυχόντες

«Φέτος έχουμε αρκετές επιτυχίες και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Πέρασαν 50 παιδιά από το σχολείο μας.

Με το νέο σύστημα πολλά παιδιά μπορούν να περάσουν και στα ΤΕΙ με χαμηλή βαθμολογία, είχαμε επιτυχόντες και σε αυτή την κατηγορία.

Επίσης, πέρασαν παιδιά και με ποσοστό 10% (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Πολυτεχνεία, Νομική, Ιστορία – Εθνολογία, Φαρμακευτική)», τονίζει η διευθύντρια κ. Μαρία Ισπιρίδου

3ο Λύκειο Κομοτηνής: 115 οι επιτυχόντες

«Είναι 115 επιτυχόντες από το σύνολο 130 μαθητών περίπου. Αυτοί που δεν έχουν μπει σε σχολή, πιθανόν συμπλήρωσαν με λάθος τρόπο το μηχανογραφικό τους, γιατί δεν έβαλαν και σχολές πιο κάτω από τα ΤΕΙ, τα οποία έχουν χαμηλή βάση.

Με το ποσοστό 10% έχουν περάσει 3 άτομα από τα 9 που έκαναν αίτηση.

Τα υπόλοιπα είναι ήδη σε σχολές, αλλά ήθελαν κάτι καλύτερο ή να αλλάξουν πόλη, όμως δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν όλα τα παιδιά είναι ικανοποιημένα και η πόλη της Κομοτηνής πήγε καλά φέτος ,τα περισσότερα παιδιά μπήκαν σε σχολές, τις οποίες επιθυμούσαν.

Με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές, είναι ικανοποιημένοι και οι γονείς, και οι μαθητές και συνεπώς έχουμε ένα κριτήριο, ότι το σύστημα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο και θα πρέπει να παραμείνει στο στάδιο που τώρα βρίσκεται.

Κατά τη γνώμη μου, παραπέρα μειώσεις μαθημάτων ή άλλης μορφής διευκολύνσεις, θα μπορέσουν να υποβαθμίσουν τις σπουδές στο Λύκειο», τονίζει ο διευθυντής κ. Νίκος Χατζόπουλος.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.